≫ 

Uspon Kine i Rusije uzdrmao Zapad: Ako ovako nastave, ugroziće najveće sile na svetu

Otkad je Si Đinping došao na vlast u Kini 2013, Peking pojačano modernizuje oružane snage

  • 18
Kineska vojska Kineska vojska, Foto: Wikipedia/Staff Sgt. D. Myles Cullen (USAF)

Kina je najveća opasnost za svetski poredak, izjavio je za list "San" šef britanske Odbrambene obaveštajne službe, general-poručnik Džim Hokenhal.

Kinezi imaju najmodernije rakete na svetu i najbolje razarače od svih mornarica, ali Rusija ih prati u stopu i "pomera granice nauke" kad su u pitanju podvodni dronovi i hipersonične rakete.

Hokenhal je upozorio da obe zemlje vode kampanje u "sivoj zoni" putem sajber napada i špijunaže dok istovremeno povećavaju arsenale kako bi bili spremni za totalni rat.

- Oni vode neprekidnu borbu. Primeniće sva sredstva kako bi ostvarili svoje ciljeve – rekao je pedesetšestogodišnji general u intervjuu za "San" iz kancelarije u sedištu britanskog Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva u Vitnu, u grofoviji Kembridžšir.

Prema njegovim rečima, nova tehnologija dala je starim pretnjama "neverovatnu snagu".

- Rusija je najveća vojna i geopolitička pretnja za evropsku bezbednost. Kina je sve autoritarnija i agresivnija i predstavlja najveću pretnju za svetski poredak – ocenio je on.

Prema rečima general-poručnika Hokenhala, najjače oružje Rusije su "hipersonični raketni sistem", koji izbegava protivraketne sisteme i može da lansira nuklearne projektile, kao i dronovi koji presecaju internet kablove u moru.

To znači da je Velika Britanija suočena s "opasnošću od direktnog napada" Rusije.

Otkad je Si Đinping došao na vlast u Kini 2013. Peking pojačano modernizuje oružane snage. Sada ima “niz najmodernijih oružanih sistema, koji brzo brišu vojnu prednost zapadnih sila, kaže britanski general.

- Njihova sve veća flota razarača klase “Renhai” sposobnija je od flote bilo koje mornarice u svetu - rekao je za "San".

Video: Da ovo jeste na zemlji i nije naučna fantastika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    14. septembar 2020 | 23:37

    MALI AMERI SU PRETNJA MIRU U SVETU I GANDI IH JE OPISAO OVAKO -KADA VIDIS DVE RIBE DA SE SVADJAJU NA DNU OKEANA U BLIZINI JE SIGURNO ENGLEZ!!!! PEGAVCI SU NAROD KOJI U SVOJOJ NOVIJOJ ISTORIJI OSVAJACKIH RATOVA IMA NA DUSU 120 MILIONA LJUDI SIROM SVETA!!! ABORIDZANE KAO NAROD AUSTRALIJE SU ISTREBILI I SVELI IH NA FOLKLORNU GRUPU KOJA ZIVI U BUSU!!!

  • 1000 rezova

    14. septembar 2020 | 23:50

    Opasnost po svetski poredak a svetsli poredak su sektaši anglosaksonskog porekla Britanci i Amerikanci pre svih.Ko se drznuo da njih skine sa trona imperijalista i kolonista?!Ko se drznuo da svetlost stavi naspram mraka?Mislim da je novi svetski poredak koji je nametnut silom od strane zapada na sreću kratko trajao jer mu se već nazire kraj,puca po svim savovima ali se nece predati bez pokusaja da proba da iskoristi posrnuli nato za napad barem na Rusiju sto ce biti kobno po EU i Ameriku jer ce to biti konacni udarac.Onda stupaju na scenu žuti i ne bih bio u koži pre svih Amera i Engleza....

  • Navaljni nwmacki placenik

    15. septembar 2020 | 07:52

    Ovi ce vama zapadni fasisti da stanu na kraj sad cete se vi pozabaviti sa svojim problemima demostracije pocinju kakav cw im kraj biti niko nezna,zivela Rusija,zivela Kina,zivela Srbija I Belorusija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA