≫ 

Navaljni najavio povratak u Rusiju, ubrzo mu stigao odgovor iz Kremlja

Kremlj reagovao na najave ruskog opozicionara da će se vratiti u domovinu

  • 8
Dmitrij Peskov Peskov poručio Navaljnom da se vrati kad god poželi Foto: Wikimedia/Пресс-служба Президента России

Kremlj je Alekseju Navaljnom, koji se leči u bolnici u Nemačkoj nakon što je navodno otrovan novičokom, poručio da može da se vrati kući kad god poželi.

Iz Putinovog kabineta su se oglasili nakon što su nemački mediji objavili da Navaljni govori i da su mu prve reči bile o povratku u Rusiju.

- Kao i svaki drugi građanin Ruske federacije, on ima pravo da napusti i da se vrati u Rusiju - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da bi se "svi radovali da vide da se Navaljni oporavi".

Upitan da li će članovi Putinovog kabineta razgovarati za liderom opozicije po njegovom povratku u zemlju, Peskov je rekao da "nema ni potrebe ni razloga da imaju razgovor".

- Tako da sam siguran da do tog sastanka neće doći - poručio je Peskov.

Podsetimo, Navaljnom je pozlilo na letu za Moskvu 20. avgusta, nakon čega je hitno hospitalizovan u Omsku. Posle nekoliko dana je u indukovanoj komi prebačen na dalje lečenje u Berlin. Iako su ruski lekari tvrdili da je Navaljnom pozlilo zbog metaboličkog poremećaja, nemački lekari tvrde da je otrovan novičokom, što su navodno potvrdile tri nezavisne laboratorije.

Navaljni je pre nekoliko dana probuđen iz kome i od tada se svakim danom sve bolje oseća. Danas je čak objavio i selfi iz bolnice.

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA