Kamere snimile drogiranog napadača kako otima dete iz očevog naručja: Usledila stravična borba

Otac je u jednoj ruci držao povodac od psa, a drugom je pridržavao dete kada je napadač krenuo da ga otme

  • 14

Jedan otac iz Melburna poslednjim atomom snage se borio da spasi svog dvogodišnjeg sina kojeg je pokušao da otme drogirani napadač koji je sat vremena pre toga pušten iz pritvora gde je proveo nekoliko sati zbog posedovanja narkotika.

Napad se dogodio prošle godine u novembru u parku ispred biblioteke Preston. Otac je u jednoj ruci držao povodac od psa, dok je drugom rukom pridržavao sinčića koji je i dalje nesigurno hodao. U tom trenutku iz taksi vozila je izašao osumnjičeni Majkl Roson (41) koji se odmah zatrčao ka ocu i zgrabio dete.

Usledila je stravična borba prestravljenog oca i Rosona koji je, pod uticajem droga, umislio da je dečak njegova ćerkica i svim silama je pokušavao da otme dete iz naručja žrtve. Otac je čvrsto prigrlio sina dok ga je Roson udarao i gurao u obližnje žbunje, gde ga je oborio na zemlju i počeo da ga davi.

Jedan od prolaznika je brzo pritrčao, ali nije uleteo da pomogne jer mu nije bilo jasno šta se događa. U jednom trenutku Roson je uspeo da zgrabi dete i krenuo je da beži. Srećom, tada su pritrčala još dvojica muškaraca koji su uspeli da ga zaustave i da mu otmu dete iz naručja.

Ubrzo je na lice mesta stigla i policija koja je jedva savladala Rosona. Osumnjičeni je nekoliko sati kasnije uspeo da pobegne iz bolnice, tako što je pokidao kaiševe kojima je bio vezan za krevet i napao jednog medicinskog radnika. Srećom, opet je uhvaćen, a potom sediran. Nakon lečenja, prebačen je u pritvor gde se i danas nalazi.

Prilikom video suđenja koje je juče održano, Roson se izvinio porodici i svedocima govoreći "da to nije bio on", već da je imao žestoke halucinacije od droge. Njegov advokat pokušao je da opravda stravičan zločin izgovorima da je Roson imao teško detinjstvo, te da se odao porocima nakon što ga je napustila supruga sa kojom ima petoro dece.

Sudija bi idućeg utorka trebalo da mu izrekne kaznu za ovo krivično delo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zekara

    15. septembar 2020 | 17:48

    Al kera ne pusta, strasno

  • Trange-frange

    15. septembar 2020 | 17:19

    Koja bre snaga narkomana, da pokusa da mi ovako otme dete, dobio bi snagu slona i polomio mu kicmu!

  • 😷😷😷😷😷

    15. septembar 2020 | 16:58

    E kakvo ti je to kuce kad gleda i ne reaguje, moje bi ga tastrglo, ne bi mu palo napamet da vise nikad to uradi, a i ti si neki otac snaga ko u deteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA