SZO upozorila na situaciju u Španiji, Francuskoj i Crnoj Gori: Virus se širi zabrinjavajućim tempom

A sezona gripa još nije počela

  • 4
Korona virus, covid 19, mapa sveta, planeta Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je danas da se Kovid-19, bolest izazvana novim korona virusom, širi zabrinjavajućim tempom u nekim delovima severne hemisfere, nekoliko meseci udaljenim od zimske sezone gripa.

- Počinjemo da vidimo zabrinjavajuće trendove u nekim zemljama - rekla je Marija Van Kerkhove, tehnička direktorka SZO za Kovid-19 tokom veb prenosa na drušštvenim mrežama, prenosi Rojters.

- Primećujemo porast broja hospitalizacija u odeljenjima intenzivne nege, posebno u Španiji, Francuskoj, Crnoj Gori, Ukrajini i nekim delovima Sjedinjenih Država. To je zabrinjavajuće, jer još nije počela sezona gripa - rekla je Van Kerkhove.

Van Kerkhove je navela da se u nekoliko zemalja povećava broj hospitalizacija ljudi starosti između 15 i 49 godina, zaraženih kovidom-19.

Majk Rajan, glavni stručnjak SZO za hitne slučajeve, savetovao je ljude sa visokim rizikom od infekcije kovid-19 da se vakcinišu protiv gripa.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarko

    16. septembar 2020 | 21:07

    Pa u oktobru su odlucili da ce biti 2 talas, logicno da broj "zarazenih" raste.Nije bilo u pocetku prica da je dosla pandemija nego prvi talas, a zasto prvi?Pa zato sto su tako iscenirali da ima 2 talasa a ovaj treba da bude kao jaci.Narode spremite se i izdrzite napad satanista.

  • Ivan

    16. septembar 2020 | 20:42

    Neoglasavajte se vise bezvredni ste!

  • Drasko

    16. septembar 2020 | 23:17

    Vidi se po "hemijskom nebu " svakodnevno nema potrebe da nam pricate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA