≫ 

Evropski parlament usvojio rezoluciju kojom se poziva na oštrije sankcije Rusiji zbog Navaljnog

Moskva i dalje negira da ima veze sa navodnim trovanjem opozicionog lidera

  • 6
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni Foto: Profimedia

Evropski parlament usvojio je rezoluciju koja zahteva dodatne sankcije protiv Rusije u vezi sa navodnim trovanjem Alekseja Navaljnog prošlog meseca, prenosi Sputnjik.

Rezolucija poziva na hitnu međunarodnu istragu situacije oko opozicionog lidera iz Rusije uz učešće Evropske unije, Ujedinjenih nacija, Evropskog saveta i Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

Navodi o navodnom trovanju Navaljnog supstancom sličnom novičoku podstakli su pozive EU da se pooštre sankcije protiv Rusije.

Moskva je odbacila tvrdnje o bilo kakvom saučesništvu u slučaju Navaljnog i naglasila nedostatak dokaza u optužbama Zapada.

Da podsetimo, Navaljnom je prošlog meseca pozlilo tokom avionskog leta unutar Rusije, posle čega je on hitno prebačen na lečenje u Nemačku.

Nemački stručnjaci izneli su tvrdnju da je Navaljni otrovan ruskim nervenim agensom tipa "novičok".

Pre nekoliko dana probudio se iz kome, a dokazao je da je živ objavljivanjem selfija iz bolnice na svom Instagram profilu.

Video: Navaljni otrovan flašicom vode u hotelu, a ne na aerodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    17. septembar 2020 | 13:40

    A ko je snimao ovaj prilog ? Soba posle odlaska gostiju iz sobe !!! Ko je u tu sobu ulazio posle odlaska gostiju !!! Na snimku se vidi samo koliko su gosti bili neuredni !!!

  • PETAR 1

    17. septembar 2020 | 13:51

    Fasisti ne miruju.

  • Toma blesavi

    17. septembar 2020 | 13:54

    Sami u jamu skacu tek ce da vidite vase probleme igrate se sa silom mogao bi Ruja ovaj put sa cizmom do pola nemacke zagazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA