Lukašenko tajno poslao sina u Rusiju: Nikolaj će u Moskvi nastaviti školovanje

Nikolaj "Kolja" Lukašenko ima 16 godina i postao je senzacija na društvenim mrežama pošto je od postao pravi "naslednik" predsednika i često se nalazi uz oca na javnim događajima

  • 13
Nikolai Lukashenko, Nikolaj Lukašenko, Alexander Lukashenko, Aleksandar Lukašenko Foto: Profimedia/Natalia Fedosenko /TASS

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poslao je svog najmlađeg sina na školovanje u elitnu školu u Moskvu zbog protesta koji bukte u Belorusiji nakon predsedničkih izbora održanih u avgustu.

Nikolaj "Kolja" Lukašenko ima 16 godina i postao je senzacija na društvenim mrežama pošto je od postao pravi "naslednik" predsednika i često se nalazi uz oca na javnim događajima.

Lukašenko je čak naveo da Nikolaj "proopoziciono" nastrojen, te da je njegov sin sklon da se "suprotstavi moći uopšte".

Nedavno je mladić snimljen kako nosi vojnu odeću i stavlja automatsku pušku pored svog oca dok su masovni protesti protiv Lukašenka besneli ispred predsedničke palate u Minsku.

Nikolai Lukashenko, Nikolaj Lukašenko Foto: Profimedia/Viktor Tolochko/Sputnik

Prema trvrdnjama ruskog lista "Komsomolskaja Pravda", Nikolaj je u procesu prelaska u internat Moskovskog državnog univerziteta i tajno je odveden u Moskvu.

Mlađi Lukašenko je prvobitno položio ispite za pohađanje 10. razreda pri Beloruskom državnom univerzitetu, ali je se navodi su informacije povučene nakon što novinari nisu uspeli da ga pronađu na spisku učenika.

- Kolja je uzeo svoje dokumente i studiraće u Moskvi - rekao je Aleksandar Vojtovič sa Belourske akademije nauka.

Kako navodi "The Moscow times", jedan neimenovani agent KGB je naveo da je Nikolaj u Moskvu odveden pod velom tajne.

Da podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko sastali su se početkom ove nedelje, a ruski lider je pružio podršku kolegi i obećao 1,5 miliona dolara zajma Minsku.

Video: Belorusija, zemlja čuda: Nema siromašnih ali nema ni demokratije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    17. septembar 2020 | 18:53

    Moskva je grad sa dvanaest miliona stanovnika sa jakim univerzitetima zasto da ne posalje salju I nasi a nisu predsednici ziv bio Lukasenko nedaj se zapadnim placenicima.

  • Tara

    17. septembar 2020 | 19:10

    Momcina rodila ga majka ziv bio.

  • Febo

    17. septembar 2020 | 20:06

    Kako se saznalo ako je bilo tajno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA