Olujni vetar kidao drveće, potop na pristaništima: Ovako danas izgleda Kefalonija

Snažno nevreme koje je danas pogodilo Grčku ima karakteristike uragana, ali ne toliku razornu snagu i tipična je za Mediteran

  • 2

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. ΒΙΒΛΙΚΗ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.Posted by Kefalonia Press on Петак, 18. септембар 2020.

Oluja "Janos" koja je pogodila Grčku donela je katastrofalne vetrove Kefaloniji, Zakintosu i Itaki, koji su pretrpeli veću štetu pošto je vetar obarao drveće i rušio bandere.

U Argosteliju, gradu na Kefaloniji, priobalje je pod vodom, a na snimcima objavljenim u grčkim medijima vidi se kako se brodovi u luci jedva drže pri udaru vetra, navodi flash.gr.

Kako prenosi Rojters, na Kefaloniji nema povređenih, ali je nevreme izazvalo materijalnu štetu na kućama, transportnoj infrastrukturi i objektima za snabdevanje vodom, a slične su posledice na Zakintosu i Itaki.

Uragan, koji je oko podneva stigao do Peloponeskog poluostrva, je slabiji nego što je isprva procenjeno, a za nekoliko časova bi trebalo da dodatno oslabi i potom krene ka jugu.

Snažno nevreme koje je danas pogodilo Grčku ima karakteristike uragana, ali ne toliku razornu snagu i tipična je za Mediteran, kažu u RHMZ-u.

Glavna odlika te oluje je da ima karakteristike uragana u smislu kretanja, velike mase, uslovljavanja jakih vetrova praćenih velikom količinom padavina koje mogu biti i do 200 milimetara po metru kvadratnom što je izuzetno velika količina, kaže za Tanjug Goran Mihajlović iz RHMZ-a.

Video: Omiljeno letovalište srpskih turista neprepoznatljivo: Ovako izgleda Parga pred oluju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA