Amal Kluni više nije britanska savetnica i besna je zbog Džonsonove odluke

Kluni ističe da ne može druge uveravati da poštuju zakonske obaveze, kada sama Velika Britanija izjavljuje da to ne namerava da učini

  • 2
Amal Clooney, Kluni

Foto: Profimedia

Amal Kluni napustila je poziciju britanske savetnice za slobodu medija jer nije sglasna s time što je Vlada Velike Britanije spremna da prekrši međunarodne obaveze u vezi sa Bregzitom.

Advokatica za ljudska prava rekla je da je "žalosno" što Boris Džonson razmišlja o tome da prekrši međunarodno pravo poništavanjem dela sporazuma o razdruživanju s Evropskom unijom.

Kluni ističe da ne može druge uveravati da poštuju zakonske obaveze, kada sama Velika Britanija izjavljuje da to ne namerava da učini, piše BBC.

Podsetimo, britanska vlada predstavila je prošle sedmice nacrt zakona kojim će, kako je i sama priznala, prekršiti delove sporazuma o Bregzitu. Džonson je rekao kako su ove promene neophodne kako bi se zaštitila Velika Britanija, posebno Severna Irska, ukoliko trgovinski pregovori ne uspeju i EU bude delovala nerazumno.

U svojoj ostavci, advokatica Kluni, koja je inače udata za glumca Džordža Klunija, rekla je da je prošle godine prihvatila ovaj posao zbog istorijske uloge Velike Britanije u održavanju međunarodnog pravnog poretka. Međutim, sada je ljute postupci vlasti ove zemlje.

Video: Boris Džonson pozitivan na korona virus: Hitno smešten u izolaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    21. septembar 2020 | 16:41

    Šta je ovako lepa i pametna žena tražila u truloj imperiji sa najpokvareniji stanovništvom na Planeti. Izuzimam divne i ponosne Škotlanđane i Velšane.

  • Bhm

    19. septembar 2020 | 00:39

    Amal Kluni u ruka mi duni....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA