≫ 

Ove sestrice rođene su spojene stomačićima, a sad su uspešno razdvojene. Slike su obišle svet

Operacija razdvajanja Sarebet i Amelije Irvin trajala je 11 sati

  • 0
Sarabeth and Amelia Irwin, sijamski blizanci Foto: Tanjug/AP

Sarabet i Amelija Irvin bile su "zaključane" u zagrljaju od kada su rođene 11. juna 2019. godine, u 11.06. Sjedinjene od grudi do stomačića, ruke identičnih bliznakinja bile su omotane oko one druge kada su ih lekari pažljivo izvadili iz materice u bolnici u Mičigenu.

Oko 14 meseci kasnije, 5. avgusta, sijamske bliznakinje su se vratile u istu bolnicu zbog operacije koja je trajala 11 sati. Tako su postale prve sijamske bliznakinje koje su uspešno odvojene u Mičigenu, prenose američki mediji.

Kako je objasnio lekar koji ih je pratio, samo jedna u 100.000 trudnoća odnosno jedna u 250.000 uključuje sijamske blizance. Ipak, mali je broj onih koje prežive, bar dovoljno dugo da dočekaju razdvajanje.

Mesecima su dva medicinska tima, po jedan za svaku devojčicu planirali kako da bezbedno razdvoje sestre.

Nekoliko nedelja kasnije, Sarabet je već imala cuclu u ustima i naslanjala se leđima na očevu nogu dok je sedela na ćebencetu u dvorištu kuće. Amelija je primetila telefon na zemlji i počela da puzi ka njemu, primetila je stariju sestru i rekla joj "Seka".

Prema rečima njihovog oca, Pitera Irvina, ko nije upućen u slučaj mogao bi samo na reč da veruje da je reč o nekadašnjim sijamskim bliznakinjama.

Video: Tragedija života sestara pauk: Služe kao nakaze za lečenje bolesne radoznalosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA