Putinova najnovija izjava: Rusija danas poseduje najnaprednije naoružanje

- Niko u svetu nema takvo naoružanje, ili barem ne za sada - rekao je Putin

  • 10
Ruska raketa Printskrin:Youtube/ Сила са Истока

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je izjavio da prvi put u svojoj modernoj istoriji Rusija poseduje najnaprednije tipove naoružanja koji mogu da je zaštite od bilo kakvih spoljnih napada.

U čestitki zaposlenima i nekadašnjim radnicima namenske industrije povodom Dana oružara Rusije, Putin je rekao da je to oružje višestruko nadmoćnije od svih postojećih po jačini, snazi, brzini i preciznosti, navodi TAS S.

- Niko u svetu nema takvo naoružanje, ili barem ne za sada - rekao je Putin, prenosi Tanjug.

Najavio

Putin je rekao krajem novembra prošle godine da novo rusko oružje neće imati konkurenciju u svetu, ali i da Rusija neće nikome pretiti njime.

On je tada naveo da nijedna druga država nema nadzvučna, laserska i druga oružja nove generacije koja je ruska vojska naručila. Prema njegovim rečima, novi oružani sistemi prave se isključivo "kako bi se omogućila sigurnost Rusije od novih pretnji", a Moskva će i dalje raditi na kontroli naoružanja.

Putin je 2018. najavio čitav niz tipova novog oružja, uključujući nadzvučnu jedrilicu, nuklearni podvodni dron i krstareće rakete na nuklearni pogon.

Najveću pažnju poklonio je hiperzvučnoj raketi "Cirkon", koja je u stanju da leti brzinom od devet mahova. Raketa Cirkon teška je oko pet tona i može da leti i do šest puta brže od zvuka.

Ona bi, prema proračunima, trebalo da dosegne brzinu od 7.400 kilometara na čas, tj. da rastojanje od 250 kilometara prelazi za samo dva i po minuta, brže od snajperskog metka – a to je toliko brzo da je čini gotovo "nedodirljivom" za konvencionalnu tehnologiju odbrane, preneli su ranije mediji.

Ranije je prikazan ruski nuklearni minobacač 2S4 Tulipan. Kalibar minobacača 2S4 Tulipan oružja čini ga najmoćnijim te vrste. Na snimku se prikazuje kako vojnici bacaju granate tokom vežbe u oblasti Tambov u zapadnoj Rusiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    19. septembar 2020 | 17:17

    DA RUSIJA NEMA MOCNO ORUZJE HIJENE BI JE VEC ODAVNO NAPALE I RAZGRABILE !!!! DOK JE RUSIJA MOCNA U SVETU NECE BITI SVI NATO ROBLJE!!

  • ma

    19. septembar 2020 | 16:15

    Eto super ALI ako nije znao danas se vodi Bioloski i Ekonomski rat!!!

  • Mića

    19. septembar 2020 | 16:34

    To slušamo u zadnji 80 i više godina.Pa šta pobegoše iz Prištinu?Begaj bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA