≫ 

Ove dve zemlje beleže rekorde po broju zaraženih koronom: U Francuskoj za dan 13.498 novih slučajeva

Ukupan broj slučajeva u Francuskoj sada iznosi 442.194

  • 1
korona virus, koronavirus, bolnica, lekari Foto: Tanjug/AP

Korona virus ne popušta stisak u Evropi, čemu svedoče i najnoviji izveštaji koji stižu iz Francuske i Danske.

Francuska je tokom prethodna 24 sata prijavila 13.498 novih potvrđenih slučajeva korona virusa, čime je postavljen još jedan rekord u dnevnim infekcijama od početka epidemije.

Ukupan broj slučajeva u toj zemlji sada iznosi 442.194, a nedeljni prosek dnevnih novih infekcija porastao je na više od 9.700, u poređenju sa najnižih 272 krajem maja, dve nedelje nakon ukidanja blokade zemlje, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Ubrzana cirkulacija virusa i šestostruko povećanje testiranja otkako ga je vlada učinila besplatnim, dva su glavna razloga za obim povećanja, rekli su epidemiolozi.

Broj ljudi u Francuskoj koji su umrli od kovid-19 u subotu je porastao za 26, na 31.274, što je znatno niže u odnosu na prethodni dan.

I Danska je danas beležila rekord po broju zaraženih korona virusom. Naime, kako je objavio danski zdravstveni institut, ova država je danas zabeležila najviši dnevni broj obolelih od početka pandemije korona virusa - 589.

Kako navode iz Instituta, visoke brojke su rezultat povećanih kapaciteta testiranja.

Danski mediji navode da su vlasti u toj zemlji zabrinute zbog brojnih lokalnih žarišta bolesti poslednjih nedelja, među kojima je i prestonica Kopenhagen.

U Danskoj je od početka pandemije registrovano oko 22.000 slučajeva korona virusa i 635 smrtnih ishoda, prenosi Tanjug.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    19. septembar 2020 | 23:22

    A sta je sa Kinom? Oni se izlecili preko noci? Od "epicentra" virusa do ni jedne reci nigde na tvu i u novinama.Dojadili ste i Bogu i narodu sa koronom niko ziv vise ne naseda na iste price i fazone. Prosla fora odavno sa "nek ti usi stalno zvone, slusaj fore i fazone."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA