≫ 

Na plaži u Tel Avivu protest protiv novih mera zatvaranja zemlje

Tronedeljno zatvaranje zemlje počelo je u petak dok Izrael slavi Roš Hašanu, jevrejsku novu godinu

  • 1
Protesti u Izraelu Foto: Tanjug/AP

Više desetina Izraelaca protestovalo je u subotu na plaži protiv novih mera zatvaranja zemlje, izazvanih veliki porastom broja slučajeva korona virusa.

Tronedeljno zatvaranje zemlje počelo je u petak dok Izrael slavi Roš Hašanu, jevrejsku novu godinu.

Demonstranti su se okupili na plaži u Tel Avivu, noseći kupaće kostime, i crne i ružičaste zastave koje označavaju razne protestne pokrete, piše AP, prenosi Tanjug.

Neki demonstranti nosili su slike premijera Benjamina Netanijahua, koji je tokom leta bio meta nedeljnih protesta zbog optužbi za korupciju i neuspeha u rukovođenju borbom sa pandemijom.

Izrael je na proleće uglavnom uspeo da virus drži pod kontrolom, ali je naglo ponovno otvaranje ekonomije u maju pogoršalo situaciju.

Protesti protiv Netanijahua podstaknuti su i vlasnicima preduzeća koji tvrde da im vlada nije ponudila odgovarajuću nadoknadu u prvom zatvaranju zemlje.

Vlada je odlučila da uvede drugu blokadu jer zdravstvene vlasti dnevno beleže hiljade slučajeva, a broj umrlih je oko 1.200.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    20. septembar 2020 | 09:55

    Samo su nas u Srbiji saterali ko ovce u torove i poslušno smo sagli glave slušajući ,,struku" . Nas drže u strahu od korone ali pametan svet se budi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA