Broj zaraženih korona virusom u svetu premašio 31 milion: Indija uskoro prestiže SAD

Broj zaraženih od korone je u svetu premašio 31 milion

  • 2
Indija

Indija / Foto: Tanjug/ AP

U Indiji je u poslednja 24 časa registrovano 92.605 novih slučajeva COVID-19, a očekuje se da ta zemlja za nekoliko sedmica prestigne SAD po ukupnom broju slučajeva.

Kako su danas saopštile zdravstvene vlasti, ukupan broj inficiranih u Indiji je time premašio 5,4 miliona, a u istom periodu zabeležena su još 1.133 smrtna slučaja prouzrokovana oboljevanjem od COVID-19, pa ukupan crni bilans pandemije iznosi 86.752.

Indija korona virus

Broj zaraženih od korone je u svetu premašio 31 milion / Foto: Tanjug/AP

Međutim, kako podseća AP, Indija takođe beleži procentualno najveći broj oporavljenih od COVID-19 u svetu, budući da on u toj zemlji čini oko 80 odsto ukupnog broja slučajeva.

Više od 60 odsto aktivnih slučajeva COVID-19 u Indiji koncentrisano je u državama Maharaštra, Karnataka, Andra Pradeš, Tamil Nadu i Utar Pradeš.

Inače, broj zaraženih od korone je u svetu premašio 31 milion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    20. septembar 2020 | 17:15

    DALI CE POSLE MASOVNOG TESTIRANJA BITI I MASOVNO OBOLELIH KAKO KAZE ITALIJANSKI DOKTOR VIDECEMO !!!!?? BOJIM SE DA I OVO ,LECENJE,I VAKCINUSANJE SPADA U PROGRAM F.E.M.A -POBITI 6 MILIJARDI LJUDI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA