≫ 

Hrabra Srpkinja se porodila u Grčkoj dok je oko nje besneo uragan: Maja rodila predivnu devojčicu

Teodora je stigla na svet živa i zdrava

  • 2
Beba novorođenče

Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Državljanka Srbije Maja Stojković, koja živi na Kefaloniji, zauvek će pamtiti nevreme koje je pogodilo to grčko ostrvo. Dok je uragan Janos za sobom ostavljao pustoš, Maja je rodila zdravu devojčicu Teodoru. Mama i beba su dobro.

Kefalonija je bila na udaru uragana Janos baš u trenucima kada je na svet dolazila mala Teodora. Beba je na rođenju imala 3.600 grama i bila 54 santimetra dugačka.

Maja kaže da je porodilište novosagrađeni deo glavne bolnice u Argostoliju.

- Verovatno su izolacija i dobri prozori uticali na to da uopšte ne budemo svesni kakvo je nevreme napolju - objasnila je srećna mama.

Kako Maja dodaje, veći deo ostrva je bio bez struje i vode u određenim periodima tokom vikenda tako da je bolnica zbog agregata bila možda jedino mesto koje je non-stop imalo dotok električne energije.

- Ovde nije bilo panike. Čini mi se da je panika počela kada su ljudi videli koje su posledice oluje - rekla je Maja za RTS.

Ovaj deo Grčke pretrpeo je veliku materijalu štetu. Stari pešački most u Argostoliju je oštećen, luka je oštećena, bandere iščupane.

Meštani Kefalonije kažu da ovo nije ništa naspram štete koju je pretrpeo severni deo ostrva i Asos – jedno od najlepših mesta na Kefaloniji.

Ipak, Majina filmska priča da krene na ostrvo Kefalonija zbog filma Mandolina kapetana Korelija i tamo upozna čoveka svog života, sada je upotpunjena još jednim članom porodice, predivnom devojčicom.

Video: Apokaliptične scene u Grčkoj: Urušeni most u Almirosu i poplavljene ulice i stambeni blokovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA