≫ 

Trese se svet bogataša: Biće objavljena imena svih ljudi koji su putovali Epstajnovim avionom

Javni tužilac Devičanskih ostrva, gde je milijarder imao vilu i izvršio kako se sumnja brojne zločine, zahteva da vudi dokumente o tome ko su bili putnici njegove letelice

  • 0
Bill Clinton, Ghislaine Maxwell, Bil Klinton, Žislen Maksvel Foto: Profimedia/The Mega Agency

Podaci o letovima aviona Džefrija Epstajna, uključujući i "Lolita ekpsres", biće izneseni pred sud, što je izazvalo strah među bogatima i slavnima koji su se družili i išli na zabave sa ovim osuđivanim pedofilom koji je prošle godine izvršio samoubistvo u zatvoru.

Javni tužilac Devičanskih ostrva, gde je milijarder imao vilu i izvršio kako se sumnja brojne zločine, zahteva da vudi dokumente o tome ko su bili putnici njegove letelice.

Podaci se odnose na njegova četiri helikoptera i tri aviona i to u periodu od 1998. pa sve do Epstajnovog samoubistva 2019. godine.

Tužiteljka Denis Džordž podnela je tužbu, navodeći 22 tačke, uključujući trgovinu ljudima, teško silovanje, zlostavljanje dece, zanemarivanje, prisilan rad i prostituciju, prenosi Dejli mejl.

Džordž takođe traži da vidi sve "žalbe ili izveštaje o potencijalno sumnjivom ponašanju", kao i lične beleške pilota. Zahteva imena i detalje svih koji su radili za pilote, komunicirali sa Epstajnom i putnicima koji su putovali sa njim.

Pilot Dejvid Rodžers je ranije otkrio informacije iz 2009. godine koje su pokazale da su britanski princ Endru, Bil Klinton, Kevin Spejsi i Naomi Kempbel bili među onima koji su putovali njegovim avionom. Ipak, time se ne tvrdi i da su oni bili svesni zločina za koje je okrivljen Epstajn.

Prema nekim izvorima, ovo je izazvalo pravu paniku među bogatima i slavnima, a advokati žrtava navode da objavljeni izveštaji ne uključuju i podatke sa letova pilota Lerija Visokija koji je sa Epstajnom leteo više od 25 godina.

Da podsetimo, Epstajn (66) izvršio je samoubistvo u zatvorskoj ćeliji u avgustu prošle godine nakon što je optužen za trgovinu maloletnica. Prošlog meseca je Virdžinija Žufre, jedna od njegovih žrtava, navela da je princ Endru bio redovan Epstajnov gost, te da je čak sa Gislejn Maksvel, bivšom Epstajnovom devojkom, igrao "igru pogađaja" koliko Virdžinija ima godina.

Maksvel se takođe nalazi u pritvoru i čega suđenje zbog optužbi sa podvođenje maloletnica.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA