Korona virus nađen na pakovanju lignji u Kini: Svi koji su ih kupili moraju da se testiraju

Jedan od paketa stigao je u grad preko glavnog grada provincije Čangčun,

  • 1
Maska, vizir, odelo, rukavice, testovi, epruvete, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Vlasti u kineskoj severoistočnoj provinciji Ðilin pronašle su novi korona virus na ambalaži uvezenih lignji, saopštile su danas zdravstvene vlasti u gradu Fuju, pozivajući sve koji su je možda kupili da se testiraju.

Jedan od paketa stigao je u grad preko glavnog grada provincije Čangčun, prenosi Rojters citirajući zdravstvenog zvaničnika. Lignje su uvezene iz Rusije, prenose strani mediji.

On je zamolio ljude koji su kupili i jeli lignje iz uvoza u lokalnoj prodavnici smrznutih plodova mora od 24. do 31. avgusta da se prijave vlastima i zatraže kovid test.

Kineska carina izjavila je u petak da će obustaviti uvoz kompanija na nedelju dana ako smrznuti prehrambeni proizvodi budu pozitivni na korona virus i na mesec dana, ako proizvodi dobavljača budu pozitivni po treći put ili više.

Kontinentalna Kina je nedavno prijavila vrlo malo infekcija virusom koji se pojavio u Vuhanu krajem prošle godine, sa samo 10 novih slučajeva kovid-19 u subotu. Navodi se da najnoviji slučajevi potiču od ljudi koji ulaze u Kinu iz inostranstva.

U avgustu su lokalne vlasti u dva kineska grada saopštile da su pronašle tragove virusa na teretima uvezene smrznute hrane. Svetska zdravstvena organizacija saopštila je tada da ne vidi dokaze širenja kovid-19 putem hrane ili ambalaže.

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,

    21. septembar 2020 | 15:11

    SVAŠTA KINEZI JEDU,POJELI BI I PEČENOG KERA I MAČKU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA