Srbin čuo vriske dok je vozio po Italiji: U hladnjači našao slepe putnike, tu problemima nije kraj

Srbin nije ni znao da prevozi migrante obolele od korone i šuge

  • 0
depresija, tužan, muškarac Foto: Pixabay

Državljanin Srbije (62) koji radi kao vozač kamiona za jednu mađarsku kompaniju, umalo je umro od straha kada je, dok se vozio kroz Italiju, čuo vriske koji mu dopiru iz prikolice.

Prilikom utovara u Solunu, Srbin nije primetio da su mu se u hladnjaču zavukla šestorica migranata, ili se to možda dogodilo na nekom od drugih graničnih prelaza. Ipak, kada je bio na teritoriji Bolonje, čuo je da nešto "cvili i jauče", najpre tiho, ali kada su zvuci postali baš glasni vozač je shvatio da ne dopiru spolja, nego iz njegove prikolice.

Ubrzo je zaustavio kamion i krenuo da osluškuje, a tada su iz hladnjače počeli da se prolamaju krici. Unezveren je otvorio hladnjaču i u tovarnom delu je pronašao šest preplašenih i polusmrznutih Avganistanaca.

I sam preplašen, Srbin je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć. Kada su lekari stigli na lice mesta zatekao ih je jeziv prizor. Migranti su toliko bili promrzli i neuhranjeni da su se jedva kretali. Da situacija bude još gora, otkriveno je da imaju šugu, a najmanje jedan je zaražen korona virusom.

Policija je odmah privela nesrećnog Srbina, koji je nakon saslušanja pušten na slobodu. Ipak, tužilaštvo je obavešteno o celom slučaju, kako bi se saznalo gde su tačno migranti uskočili u hladnjaču i kako su uspeli da pređu toliko graničnih prelaza, a da ih niko ne otkrije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA