≫ 

Užasan snimak iz Kameruna: Vojnici likvidiraju žene i decu, osuđeni su na 10 godina zatvora

* UPOZORENJE UZNEMIRUJUĆI SNIMAK * Vlada je prvobitno govorila da je snimak "lažna vest", ali je kasnije uhapsila sedmoricu vojnika

  • 0
Kmerun zločin ubistvo Printscreen/BBC

Četvorica vojnika Kameruna osuđena su na deset godina zatvora zbog ubistva dve žene i dvoje dece 2015. godine. Zločine je snimljen, a taj video se vrtoglavo širio tokom 2018. godine i na njemu je prikazano kako su žrtve upucane.

Vlada je prvobitno govorila da je snimak "lažna vest", ali je kasnije uhapsila sedmoricu vojnika, prenosi BBC.

Istraga koju su sproveli novinari BBC u Africi pokazuje da se incident dogodio u selu na krajnjem severu Kameruna, a identifikovana su i trojica vojnika koja su povukla obarač.

Kako se na tom snimku vidi, vojnici optužuju žene za saradnju sa Boko Haramom, terorističkom organizacijom koja je nastanjena u susednoj Nigeriji i koja često svoje aktivnosti prebacuje preko granice.

Žrtve, među kojima je bila i beba vezana za leža jedne žene, sprovedene su preko prašnjavog puta, zavezane su im oči, a onda su upucani 22 puta.

Od sedmorice vojnika kojima se sudilo na vojnom sudu u prestonici Jaundeu, dvojica su oslobođena optužbi. Četvorica su osuđena na po deset godina zatvora, dok je peti osuđen na dve godine zbog snimanja i deljenja snimka.

Snimak koji je šokirao naciju

Ceka zemlja bila je šokirana snimkom kada se on pojavio 2018. godine, ali je vlada brzo sve negirala.

Portparol vlade je rekao da je snimak nastao u Maliju i da uniforme koje nose vojnici nisu one koje su sa područja Kameruna.

Međutim, kako je na površinu isplivavalo sve više dokaza, tako je bilo sve teže da se negiraju činjenice.

Ovo je redak slučaj da su vojnici osuđeni za ubistvo civila u Kamerunu, ali dešavalo se to ranije.

Trojica su trenutno u zatvoru zbog smrti 13 civila na severozapadu zemlje, gde se vojska bori sa separatistima. Iako desetogodišnja kazna deluje blago, ona je u skladu sa sličnim incidentima, objašnjavaju advokati.

Video: Nemačka u šoku: Pronađeno pet leševa dece u stanu, majka skočila pod voz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA