≫ 

Policija ispalila 11 hitaca u autističnog dečaka: Kamere sve snimile, mališanu se bore za život

Dečak zadobio više prostrelnih rana, lekari se bore za njegov život

  • 1
Linden Kameron Foto: Facebook/Privatna arhiva

Policija u Solt Lejk Sitiju objavila je video snimak sa sigurnosne kamere na uniformi policajca, na kom se vidi kako policajac ispaljuje više hitaca u pravu Lindena Kamerona (13).

Dečak je ranjen pre dve sedmice i sa teškim telesnim povredama je prebačen u bolnicu gde se lekari i dalje bore za njegov život. Lindenova majka Golda Barton kaže da njen sin boluje od Aspergerovog sindroma i da ne može da kontroliše svoje ponašanje. Kobnog dana, 4. septembra, pozvala je policiju da joj pomogne jer je njen sin imao nervni slom. Međutim, umesto da policija savlada dečaka, oni su ga upucali.

Majka je rekla policajcima da Linden loše reaguje na uniformu i da misli da kod sebe ima pištolj koji je na kapisle, ali da nije sigurna da li je možda u pitanju pravi pištolj. Policajac koji se odazvao na poziv snimljen je kako majci kaže da ne želi da "započinje" pucnjavu ako dečak nikog ne ugrožava.

Linden Cameron Foto: Facebook/Golda Barton

Kada su prišli kući dečak je počeo da beži, a kamere su snimile trenutak kako izleće iz dvorišta preskačući ogradu. Kameron je sve vreme ignorisao naredbu policajaca da legne na zemlju. Nakon više upozorenja, policajac kreće da puca u njegovom pravcu, a na snimku se čuje da je ispaljeno čak 11 metaka.

U sledećem trenutku Kameron pada na zemlju i govori kako se ne oseća dobro.

- Recite mami da je volim - rekao je Kameron.

Dečak je, prema rečima majke, zadobio povrede ramena, zgloba i tri prostrelne rane u stomak. Iz policije nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, a činjenica je da kod dečaka nije pronađeno nikakvo vatreno oružje, niti se na snimku vidi da dečak drži pištolj.

Šta je Aspergerov sindrom

Aspergerov sindrom jedan je od nekoliko poremećaja iz autističkog spektra koji karakterišu poteškoće u društvenoj interakciji i ograničene aktivnosti. Aspergerov sindrom razlikuje se od ostalih poremećaja iz spektra autizma po tome što kod njega, uopšteno, nema zastoja u jezičkom i kognitivnom razvoju. Ipak, u standardnom dijagnostičkom kriterijumu nije spomenuta motorička nespretnost i atipična upotreba jezika, što se često javlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA