≫ 

Kolju pse da bi im topili mast, za kilo uzmu 50€: Pojavili se jezivi snimci mučilišta u Slovačkoj

* Policija je na imanju pronašla kosti više desetina pasa * UPOZORENJE Uznemirujući sadržaj

  • 34

UPOZORENJE Uznemirujući sadržaj

Policija u Slovačkoj upala je na jedno imanje na kom su već duže vreme brutalno ubijani psi zbog masti. U trenutku upada na imanje, jedan pas je rasporen visio sa stuba, a u dvorištu su pronađene kosti na desetina ubijenih životinja.

Veruje se da je "pseća mafija" ukrala na stotine kučića širom zemlje, koje su potom dovodili na imanje gde su ih brutalno ubijali, a potom topili njihovu mast koju su dalje prodavali u zemlji, ali i u drugim državama Evrope.

Udruženja za zaštitu prava životinja su godinama upozoravali na postojanje ovakvih mučilišta u Slovačkoj, ali je policija tvrdila da za to ne postoje dokazi. Nakon što su uspeli da dođu do snimaka na kojima se vidi kako više muškaraca brutalno muči, a potom ubija životinju, policija je upala na jedno imanje gde ih je zatekao jeziv prizor.

Na imanju u mestu Hminjanske Jakubovani u okrugu Prešov godinama su ubijani psi, a njihova mast je potom prodavana po selu, ali i u susednim državama. Iako su Udruženja, ali i pojedini novinari upozoravali policiju na postojanje ovakvih farmi, ništa nije učinjeno, sve dok novinari nisu uspeli da način uznemirujuće snimke koji su potkrepili njihove tvrdnje.

Mast prodaju ispod tezge

Članovi jedne porodice koji se sumnjiče za ubistvo i mučenje životinja navodno su mast prodavali "ispod tezge" na lokalnoj pijaci. Sumnja se i da su deo masti izvozili i za Englesku. Naime, pojedinci veruju da je pseća mast lek pa je neretko koriste kao dodatak ishrani.

- Sumnja se da su krali vlasničke pse, jer teško da su lutalice toliko uhranjene da bi od njih izvukli dovoljno masti. Kako god, ovde u kraju je bio gotovo nemoguće videti živog psa - tvrde meštani.

Oni kažu da su čuli da se litarska flaša pseće masti prodaje po ceni od 30 do 50 evra, a da su mučitelji od jednog dobro uhranjenog psa mogli da izvuku šest do sedam flaša.

Video: Porodica prokockala psa, jedva ga spasili iz mesare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    22. septembar 2020 | 21:42

    Nadam se da će svi konzumenti pseće masti kao i oni koji su je obezbeđivali oboleti od neke jezive i bolne bolesti od koje će umirati lagano a da će ih pride grickati buve svo to vreme...

  • teta

    22. septembar 2020 | 21:10

    Sodoma i Gomora. Ovom svetu nema spasa! Covek je najvece zlo na planeti.

  • Srbin

    22. septembar 2020 | 21:27

    Okacio bih ja sve te monstrume o cengele zive gde su mucili i ubijali jadne zivotinje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA