≫ 

Staford preklao gazdu pokušavajući da mu spreči epileptični napad: Policija morala da ga upuca

* Pas nije puštao članove porodice da priđu mladiću koji je ležao bez sveti * Vlasnika zgrabio za vrat i počeo da ga vuče po sobi

  • 3
Staford Foto: Pixabay

Policija u Oldhamu u Velikoj Britaniji morala je da upuca staforda koji je preklao svog vlasnika najverovatnije pokušavajući da mu pomogne da pregura epileptični napad.

Džonatan Halted (35) stradao je u svom domu nakon što je uznemireni pas, kojeg je zvao Bronson, pokušao da ga odvuče pod krevet dok je bio u besvesnom stanju nakon epi napada. Džonatanov otac je čuo da je u sobi nešto lupilo, ali kada je utrčao da vidi da li mu je sin dobro, pas je agresivno režao na njega sve vreme ležeći mladiću koji je bio bez svesti na grudima. Kada je otac pokušao da mu se približi, pas je zgrabio Džonatana za vrat i krenuo da ga vuče ispod kreveta da bi, kako se veruje, pokušao da zaštiti svog vlasnika.

- Nije dozvolio ni meni ni lekarima da priđemo Džonatanu. Na kraju je morala da reaguje i policija koja je i usmrtila psa - kaže Džonatanov otac.

Stravičan događaj dogodio se 29. januara ove godine, a obdukcija je pokazala da je mladić preminuo od ujeda koje je zadobio u predelu vrata.

Otac je i dalje očajan zbog tragedije, ali ostaje pri tvrdnji da staford nije želeo da povredi sina.

- Ranije kada bi imao epi-napad pas bi lajao na Džonatana iščekujući njegovu reakciju. Međutim, uvek je bio malčice posesivan i ne bi nam rado dopuštao da priđemo Džonatanu da mu pomognemo - prisetio se otac.

On kaže da je tog dana pas "izgubio kontrolu", ali da misli da nije bilo iz zle namere.

- Dok sam čekao hitnu pomoć pokušao sam opet da uđem u sobu, a on je ležao na sinovljevim grudima i lizao ga, a Džonatan nije reagovao. Mislim da je krenuo da ga vuče pod krevet kako bi ostao sa njim, da mu ja ne bi uzeo Džonatana - uveren je otac.

Šta više, otac veruje da je Džonatan bio mrtav i pre nego što ga je pas ugrizao za vrat kako bi ga odvukao pod krevet.

On je rekao da je Džonatan prvi epileptični napad imao 2011. godine, a dve godine kasnije je uzeo staforda i doveo ga kući.

Zaklao drugog psa

Iako otac preminulog mladića odbija da poveruje da je staford odgovoran za smrt njegovog sina, činjenica je da je Bronson i ranije bio agresivan. On je 2018. godine nasmrt izujedao drugo kuče koje je živelo u porodičnom domu.

Video: Poljubio psa u usta a onda je pomahnitali pitbul pokušao da mu odgrize lice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA