≫ 

Slučaj koji je digao Ameriku na noge: Policajac optužen zbog ubistva Breone Tejlor

Upucana je prilikom racije povezane sa trgovinom droge

  • 3
Breona Tejlor

Foto: Printscreen/Youtube/MSNBC

Vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama optužile su policajaca zbog ubistva Breone Tejlor, koja je ubijena u njenom domu u Lujvilu, prenose svetski mediji.

Tejlor, inače medicinska tehničarka, imala je 26 godina kada je ubijena je 13. marta ove godine u raciji povezanoj sa trgovinom drogom, ali do upada u njen stan došlo je greškom. Ona je upucana sa više hitaca.

Optužnica protiv Breta Hankisona broji tri tačke, a on je u junu ove godine otpušten pošto je navodno u tom incidentu "bezobzirno ispalio 10 hitaca". Pored Hankisona, policajci Džonatan Matingli i Majls Kosgrov su takođe pucali iz oružja te noći, ali nisu optuženi.

The other two officers who discharged their weapons that night - Jonathan Mattingly and Myles Cosgrove - have not been charged.

Ubistvo Breone Tejlor izašlo je na svetlost dana nakon smrti Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je umro nakon brutalnog hapšenja u Mineapolisu u maju. Smrt Tejlorove takođe je izazvala proteste širom Amerike.

Kako navodi BBC, zvaničnici su ranije pristali da plate njenoj porodici 12 miliona dolara u sklopu vansudskog poravnanja.

Video: Isto ovo desilo se Džordžu Flojdu: Novi snimak policijske brutalnosti

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    23. septembar 2020 | 19:49

    Evo Srbiji Insomnije. Spavati nećemo mesecima zbog ove vesti.

  • DARKO 100%

    23. septembar 2020 | 19:52

    Velicina i snaga drzave se ogleda u prihvatanju istine i odmerenim kaznama za svoje pogreske,jedino na taj nacin covek,ljudi,narod mogu imati poverenje u nju,da pravda i istina triumfuju

  • baba smilja iz darosave

    23. septembar 2020 | 22:29

    briana nije briona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA