≫ 

Donald Tramp odbio da se obaveže na mirnu predaju vlasti ako izgubi izbore: Pa, videćemo šta će biti

Naveo je i da misli da će o rezultatima izbora odlučivati Vrhovni sud

  • 3
Donald Tramp, Aleksandar Vučić, Avdullah Hoti, Vašington, Bela kuća Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp odbio je na konferenciji za medije u Beloj kući da se obaveže na mirnu predaju vlasti ako izgubi na predsedničkim izborima u novembru.

- Pa, moraćemo da vidimo šta će se desiti - rekao je Tramp, prenosi BBC.

Naveo je i da misli da će o rezultatima izbora odlučivati Vrhovni sud, ponovo izražavajući sumnju u regularnost glasanja putem pošte.

On smatra da je zato važno da u Vrhovnom sudu bude devet sudija.

- Ova obmana koju izvode demokrate je obmana koja će se naći pred Vrhovnim sudom SAD i mislim da nije dobro da imamo situaciju u kojoj može da se dogodi ishod 4-4 - rekao je Tramp.

Tramp je juče na Tviteru objavio da će su subotu objaviti ime sudije koju želi da imenuje u Vrhovni sud, na mesto sudije Rut Bejder Ginzberg koja je preminula u petak.

Kanidat demokrata na predsedničkim izborima Džo Bajden, pozvao je kandidata koji pobedi na izborima da sačeka sa nominacijom za Vrhovni sud do posle inauguracije u januaru 2021.

Republikanci, međutim, žele da iskoriste priliku i uz pomoć većine koju imaju u Senatu od 53 mesta, ojačaju konzervativnu većinu u Vrhovnom sudu na 6-3, dok je pre smrti sudije Ginzberg ta većina bila 5-4.

Video: Na ulicu izašao ceo bataljon vojske: Teško naoružani vojnici čuvaj Trampa tokom obraćanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    24. septembar 2020 | 09:19

    NEMA PREDAJE TRAMPE SRBINE !!! SATANISTI NESMU DA PREUZMU VLAST I IZAZOVU NUKLEARNI RAT U SVETU -UNISTENJE LJUDSKE RASE!!!

  • ČUKAM

    24. septembar 2020 | 09:07

    Tako je Trampe, što se nemože lepim može se demokratskom silom. 🤣🤣🤣😂

  • Goran Petrovic

    24. septembar 2020 | 10:52

    Tako je Trampe dosta su Demokrate svetom harali .Jel njihova politika je sve dila samo ne mirna demokratija Milione proteranih unistene drzave stotine hiljada poubijanih milione bez krova nad glavama i gladnih. Samo rat za ratom su vodili bolje receno demokratija ratne masinerije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA