≫ 

Bukti sukob sa Azerbejdžanom: Jermenija oborila dva helikoptera i tri drona

Jermenija je optužila Azerbedjžan da je granatirao civilne položaje u Nagorno-Karabahu

  • 4
Jermenija vojska

Foto: Tanjug/AP

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da je susedni Azerbejdžan počeo da granatirao civilne položaje u regionu Nagorno-Karabah. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo da je Jermenija počela intenzivno granatiranje položaja azerbejdžanske vojske i naselja, zbog čega su oružane snage ove zemlje odlučile da otpočnu kontra-ofanzivu duž cele linije fronta.

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da je oborilo dva azerbejdžanska helikoptera i tri drona kao odgovor na taj napad, prenosi Reuters.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je obavestilo da je Jermenija počela intenzivno granatiranje položaja azerbejdžanske vojske i naselja, i da je prijavljena šteta, kao i povrede među civilima.

Zbog toga su oružane snage Azerbejdžana odlučile da otpočnu kontra-ofanzivu duž cele linije fronta, saopštilo je ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Sukob između Bakuua i Jerevana počeo februara 1988. godine, kada je autonomni region Nagorno-Karabah proglasio otcepljenje od Azerbejdžana. Tokom sukoba između 1992. i 1994. godine, Azerbejdžan je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susednih regiona. Od 1992. godine održavaju se pregovori o mirnom rešenju sukoba u okviru OSCE Minsk grupe, kojom predsedavaju Rusija, SAD i Francuska.

Video: NATO se znoji a morska voda ključa: Sve zbog grčkog ostrva uz obalu Turske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    27. septembar 2020 | 10:05

    Traziti od uefe da se igra na neutralnom kao oni nama 99’ zbog rata Zvezdu bi ljudi u Crnoj gori ili Banjaluci bas voleli docekati Bratski!

  • FKCZ

    27. septembar 2020 | 10:08

    Zvezda da traži zamenu domaćinstva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA