≫ 

I jutros bukti rat: Jermeniji najavljena osveta jer je ubijen 31 vojnik u sukobima sa Azerbejdžanom

I Jermenija i Azerbejdžan su juče proglasile ratno stanje

  • 13

Vlasti regiona Nagorno-Karabah potvrdile su danas da je 15 vojnika ubijeno u sukobu sa snagama Azerbejdžana, čime je ukupan broj stradalih porastao na 31.

Takođe, ministarstva odbrane Jermenije danas je saopštilo da je u sukobima sa azerbejdžanskom armijom ranjeno oko 200 vojnika međunarodno nepriznatog Nagorno-Karabaha. Portparol ministarstva Artsrun Ovanisijan rekao je na konferenciji za medije da su svi ranjeni pod medicinskim nadzorom i da su neki od njih prebačeni u Jerevan.

U nedelju su vlasti tog regiona saopštile da je stradalo 16 vojnika, a da je više od 100 povređeno, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Borbe u tom regionu traju od nedelje ujutru između snaga Jermenije i Azerbejdžana. 

One su nastavljene i jutros. Obe strane su u toj oblasti rasporedile teško naoružanje, saopštilo je danas jermensko Ministarstvo odbrane.

Portparol tog Ministarstva Artsrun Ovanisjan napisao je na svom Fejsbuku da su se borbe nastavile i tokom noći i da su oružane snage Jermenije ostvarile značajan uspeh, ali da prekida vatre nije bilo, prenosi Tas s.

Informativni centar jermenske vlade saopštio je da je ubijen 31 vojnik nepriznate republike Nagorno-Karabah.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su jermenske snage jutros gađale grad Terter u Azerbejdžanu, u blizini regiona Nagorno-Karabah i upozorile da će biti preduzete recipročne mere.

U nedelju, Baku je saopštio da je Jermenija gađala azerbejdžansku vosjku, dok Jerevan tvrdi da su snage Azerbejdžana započele ofanzivu ka Nagorno-Karabahu, a obe strane su prijavile gubitke i ljudske žrtve.

I Jermenija i Azerbejdžan su proglasile ratno stanje.

 

Ukoliko vam nije jasno zbog čega ratuju ovde dve zemlje, obavezno pročitajte naš tekst, novinarke rubrike Svet Nevene Zdravković:

Zašto ratuju Jermenija i Azerbejdžan tolike godine: Čiji je Nagorno-Karabah? 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    28. septembar 2020 | 09:16

    Oko čega oni ratuju,oko planinčine puste. Nigde kuće nema.

  • Ma svasta

    28. septembar 2020 | 10:23

    Ma divljaci ,sad neko trlja ruke bogati se ,oni umesto lepo da se dogovore ratuju ,,ubijaju se 21 vek

  • Sara

    28. septembar 2020 | 10:22

    Tuga😢

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA