Pritvor za Kanađanku koja je poslala otrov Trampu: Proglašena trajnom pretnjom za predsednika SAD

Sudija Kenet Šreder je rekao da Paskal Sesil Veronik Ferie (53), stanovnica kanadske provincije Kvebek, predstavlja rizik i da pokazuje sklonost da naškodi Trampu i drugima ako bude puštena

  • 0
Donald Tramp i hapšenje žene Foto-ilustracija: Tanjug/AP, Profimedia/Alamy

Američki federalni sudija u Bafalu je u ponedeljak, Kanađanku uhapšenu zbog sumnje da je predsedniku Donaldu Trampu poslala pismo sa otrovom ricinom, proglasio za "trajnu opasnost" za Trampa i odredio joj pritvor i premeštaj u Vašington, gde je optužena.

Sudija Kenet Šreder je rekao da Paskal Sesil Veronik Ferie (53), stanovnica kanadske provincije Kvebek, predstavlja rizik i da pokazuje sklonost da naškodi Trampu i drugima ako bude puštena, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Šreder je rekao da je razmatrao vladine dokaze da je Ferie imala oko 300 metaka kada je uhapšena, pokušavajući da uđe u SAD ranije ovog meseca, kao i tragove ricina pronađene u njenom domu u Kvebeku.

Ferei je uhapšena 20. septembra na kanadsko-američkoj granici, između Bafala, država Njujork", i Fort Erie, u kanadskom Ontariju.

Koverta adresirana na Trampa presretnuta je 18. septembra u pogonu za sortiranje pošte Bele kuće u Vašingtonu, gde je osoblje američke poštanske službe označilo kao sumnjivo i kontaktiralo FBI, navodi se u saopštenju FBI-ja dostavljenoj uz dokumente o optužnici.

Video: Šta se sve tačno desilo ispred Bele kuće dok su agenti odvodili Trampa na sigurno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA