≫ 

Ne smiruju se požari u Kaliforniji: Gori oblast u kojoj se proizvode neka od najboljih vina na svetu

Požari u vinogradarskim oblastima uništili su 44 kvadratna kilometra zemljišta

  • 0
Kalifornija požar, SAD, USA, Amerika, California Wildfires

Foto: Tanjug/AP

Vatrogasci u američkoj saveznoj državi Kalifornija bore se sa novim požarima u oblastima u kojima se nalaze vinogradi, severno od San Franciska, dok jaki vetrovi raspiruju vatrenu stihiju.

Požari su izbili u Napa-Sonoma oblasti gde se proizvodi vino i u Šasta oblasti na severu Kalifornije, što je nateralo mnoga domaćinstva na evakuaciju.

U vinogradarskoj oblasti požari su zahvatili nekoliko vinarija i domova u Santa Rosi, preneo je sinoć "San Francisko kronikl", navodeći da su evakuisani korisnici doma za stare.

Adventistička bolnica Sveta Helena saopštila je da je obustavila prijem i sve pacijente evakuisala, prenosi Glas Amerike

Požari u vinogradarskim oblastima uništili su 44 kvadratna kilometra zemljišta, naveo je Sekretarijat za šumarstvo i protivpožarnu zaštitu Kalifornije.

Mnoga istraživanja su poslednjih godina dovodila u vezu požare u Americi sa globalnim zagrevanjem i sagorevanjem uglja, nafte i gasa, pogotovo što je klima u Kaliforniji postala suvlja usled promena, što biljke u toj oblasti čini znatno podložnijim zapaljivanju, navodi VOA.

Tokom vikenda, isključena je struja u oblastima u kojima su jaki vetrovi zbog mogućnosti da se ošteti infrastruktura i izazovu nove požari.

Ove godine u Kaliforniji je bilo više od 8.100 požara koji su uništili gotobo 15.000 kvadratnih kilometara zemljiša, uništili više od 7.000 zgrada i usmrtili 26 ljudi, dodaje Glas Amerike.

Video: Požarnado: Obratite pažnju na sav užas noći, vetra i plamena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA