Oko 700 migranata se seli s Lezbosa u kontinentalni deo Grčke

Na Lezbosu se nalazi više od 14.000 tražilaca azila

  • 1
požar, morija, Lezbos, Grčka Migranti, Greece Migrant Camp Blaze Foto: Tanjug/AP

Više od 700 migranata sa grčkog ostrva Lezbos, privremeno premeštenih posle požara koji je razorio kamp "Moriju" početkom septembra, biće prebačeno u kontinentalni deo Grčke, saopštilo je grčko Ministarstvo za migracije i Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Grčko ministarstvo i IOM, zaduženi za prebacivanje, navode da su za 704 tražitelja azila koji će krenuti sa Lezbosa sinoć ukinuta geografska ograničenja ili na osnovu pripadnosti ranjivijim grupama ili jer su dobili azil.

Druga grupa od 700 osoba trebalo bi da bude prebačena u četvrtak, kako bi rasteretili ostrvo na kojem se trenutno nalazi više od 14.000 tražilaca azila.

Ministarstvo za migracije je navelo da namerava da prebaciti 2.500 izbeglica narednih dana, javila je Hina, a prenosi Tanjug

Video: Drama na Lezbosu: Migranati zapalili kamp, beže glavom bez obzira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    29. septembar 2020 | 11:42

    Od kada je Ušivak ( selo kod Hadžića, 20 km južno od Sarajeva) U Grčkoj? Al Jezira je vijest objavila prije nekoliko dana da su izbjeglice sa Lezbosa prebacene na Ušivak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA