≫ 

Krvavo jutro: Jermeni objavili snimak kako raketiraju konvoj vojnika, Azerbejdžan gađao civile

Na snimku se, između ostalog, vidi i trenutak napada na grupu azerbejdžanskih vojnika koji su stajali na otvorenom

  • 26

Ministarstvo odbrane Jermenije objavilo je snimak napada na azerbejdžanske snage.

Na snimku se, osim uništavanja vojne tehnike, vidi i trenutak napada na grupu azerbejdžanskih vojnika koji su stajali na otvorenom.

Vidi se kako vojnici počinju da beže sekundu pre udara, koji ih je umalo direktno pogodio, a nakon napada deo vojnika pada na zemlju, prenosi Tanjug.

Gotovo istovremeno optužili su Azerbejdžan da je gađao civilni autobus u gradu Vardenis. Portparol Ministarstva odbrane je na svom Facebook nalogu podelio fotografiju autobusa u plamenu, tvrdeći da je projektil ispaljen iz drona. Za sada nema podataka o žrtvama.

Վարդենիսում քաղաքացիական ավտոբուսն է այրվում հարվածային ԱԹՍ-ի հարվածից։Posted by Արծրուն Հովհաննիսյան on Monday, 28 September 2020

 

 

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je u nedelju, a Jermenija i Azerbejdžan se međusobno optužuju za početak borbenih dejstava.

Istorijat konflikta

 

Tenzije u Nagorno-Karabah porasle su kada je kada je Jermenija u nedelju oborila dva helikoptera i tri drona.

Naime, Jermenija je prvobitno optužila komšije da su granatirale civilne položaje, a sukobi su se ubrzo rasplamsali i rezultovali pogibijom civila i vojnika sa obe strane.

Odnosi između dve nekadašnje sovjetske republike zategnuti još od 1991. godine kada je jermenska vojska okupirala Nagorno-Karabah, teritoriju koju je međunarodna zajednica priznala kao deo Azerbejdžana.

Konfliktu se ne još ne vidi kraj, a donete su četiri rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i dve Generalne skupštine UN u kojima se straži hitno povlačenje jermenskih trupa sa te teritorije Azerbejdžana, koju većim delom nastanjuju Jermeni. Nagorno-Karabah se jednostrano otcepio od Azerbejdžana, ali nije međunarodno priznat kao država.

Video: Novi stravični snimci ratnog sukoba između Azerbejdžana i Jermenije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    29. septembar 2020 | 10:03

    Ovo mi se uopste ne svidja ne ide na dobro jos ako jedne rusi pomognu druge turci izginuce opet masa ljudi da bi na kraju opet neki sporazum bio potpisan kao i uvek kroz istoriju.

  • Rile

    29. septembar 2020 | 09:30

    Nikome rat nije doneo dobro.

  • Dasa

    29. septembar 2020 | 10:48

    Neka se odmah zaustavi ovo zlo...jer zlo dobra doneti nece!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA