≫ 

Turci Bikovića proglasili jermenskim plaćenikom: "Snimili" ga u Karabahu

Iako su tviteraši iz Srbije u komentarima objasnili da je u pitanju čuveni glumac, a ne neki plaćenik, sporna objava nije uklonjena.

  • 16
Miloš Biković, Košare Foto: Facebook/Balsa Djogo

Poznati srpski glumac Miloš Biković je, ni kriv ni dužan, uvučen u sukob Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu. Naime, turski sajt "derindusunce.org" je na svom Twitter nalogu objavio fotografiju Bikovića u uniformi uz bizarni status: "Plaćenik srpskog porekla Aleksa Đurić primećen je u Jermeniji ... Vagner nije daleko".

Neko je iskoristio Bikovićevu fotografiju nastalu na setu dok je snimao film Košare iskoristio da glumca, ali i Srbiju uvuče u ovaj sukob.

Iako se mnogo tviteraša iz Srbije uključilo u diskusiju i pokušalo da objasni da je u pitanju glumac, a ne nikakav vojnik ili plaćenik, Derindusunce objavu nije povukao.

Ovim povodom oglasio se i sam Biković, koji je repostovao fotografiju, i sam zbunjen ovakvom objavom turskog sajta.

Potom je Biković pokušao da se našali komentarom da "u pauzama snimanja Južnog, reklame i predstave u BDP, ponekad obuče uniformu i ode da uspostavi mir tamo gde je to potrebno".

Podsetimo, tenzije u Nagorno-Karabah porasle su kada je kada je Jermenija u nedelju oborila dva helikoptera i tri drona.

Naime, Jermenija je prvobitno optužila komšije da su granatirale civilne položaje, a sukobi su se ubrzo rasplamsali i rezultovali pogibijom civila i vojnika sa obe strane.

Odnosi između dve nekadašnje sovjetske republike zategnuti još od 1991. godine kada je jermenska vojska okupirala Nagorno-Karabah, teritoriju koju je međunarodna zajednica priznala kao deo Azerbejdžana.

Konfliktu se ne još ne vidi kraj, a donete su četiri rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i dve Generalne skupštine UN u kojima se straži hitno povlačenje jermenskih trupa sa te teritorije Azerbejdžana, koju većim delom nastanjuju Jermeni. Nagorno-Karabah se jednostrano otcepio od Azerbejdžana, ali nije međunarodno priznat kao država.

Video: Jermenija objavila snimak napada na azerbejdžanske pozicije: Vojnici beže sekundu pre udara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    29. septembar 2020 | 14:45

    Ooooooo Turciiiii..... Fanatici

  • Гаргамел

    29. septembar 2020 | 13:25

    Шта је ту чудно. Напад је најбоља одбрана

  • Simke

    29. septembar 2020 | 14:10

    Mrzitelji Srbije su ogrezli u zlu.Sada bi neko mogao da okaci sliku onog Breninog glumca u uniformi sto nas pljuje sa natpisom terorista i bih ratuje za Azerbejdzan? ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA