≫ 

Srbin ubio ženu, tvrdi da ga je godinama psihički zlostavljala: Presudio joj kašikom za cipele

Kada je i poslednje dete napustilo "porodično gnezdo" V. R. je počela svakodnevno da kinji supruga

  • 19
Mrtvo telo, leš, mrtva žena, stariji covek, deda, starac, senior, tuga Foto-ilustracija: Shutterstock, Profimedia/Corbis

Državljaninu Srbije E. R. (67) počelo je suđenje pred švajcarskim sudom za ubistvo njegove supruge V. R. (60).

E. R. se tereti na je na Veliki petak prošle godine kašikom za cipele ubio suprugu nakon kraće svađe.

Brutalno ubistvo dogodilo se u njihovom domu u Sankt Galenu. Optuženom je navodno "pao mrak na oči", jer ga je supruga godinama psihički zlostavljala.

Kako su svojevremeno komšije ispričale za švajcarske medije, bračni par iz Srbije je u Švajcarsku došao 1974. godine, gde je E. R. radio na građevini i imali su petoro dece. Decenijama su slovili za porodicu za primer, jer su se E. R. i V. R. odlično slagali, a deca su bila lepo vaspitana i uvek spremna da pomognu svima.

Nakon decenija rada E. R. je stekao i uslov za penziju i konačno je mogao da uživa u starosti. Međutim, kada je i poslednje dete napustilo porodično gnezdo 2017. godine V. R. se naglo promenila. Umesto divne supruge pretvorila se u ženu koja je stalno počela da prigovara i kinji E. R.

On je, tvrdile su komšije i dalje bio učtiv i tih, ali je povremeno iz njihovog stana znala da se začuje svađa. Veruje se da je kobnog dana V. R. "otišla predaleko" sa uvredama, te da E. R. u jednom trenutku više nije mogao da izdrži. Prvo ju je ošamario, a potom je zgrabio kašiku za cipele kojom je krenuo da udara suprugu.

Kako su saopštili iz policije E. R. je "oružjem" teškim oko 300 grama i dugačkim oko 55 centimetara supruzi zadao više od 20 udaraca u predelu glave i zadao joj teške telesne povrede od kojih je kasnije preminula.

Odmah nakon što je izudarao suprugu on je pozvao policiju i priznao šta je uradio. Nakon što je V. R. u bolnici podlegla povredama osumnjičenom Srbinu je određen pritvor.

Ukoliko bude osuđen preti mu sedam godina zatvora i proterivanje iz zemlje sa zabranom ulaska u trajanju od 10 godina.

Video: Nepomično telo ubijene E.S. leži u travi ispred kuće u Surdulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    29. septembar 2020 | 21:45

    Ovo dvoje nisu Srbi,vec Albanci sa srpskim drzavljanatvom...da ne bude zabune

  • George

    29. septembar 2020 | 23:23

    Čitao sam vest i na švajcarskom blick-u,da,da,Srbin kako da ne!!!oni imaju kosovsko i Srpsko drzavlkanstvo,al su albanci po nacionalnosti koji imaju dvojno drzavljanstvo,ako pišete inicijale onda znate da nisu Srbi,a zašto onda pišete da se Srbi?Ne mora svako biti Srbin po nacionalnosti ako ima srpsko drzavljanstvo.

  • miki

    29. septembar 2020 | 21:14

    Nije Srbin već Albanac sa kosova koji ima srpsko državljanstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA