≫ 

Srbin ga spasao sigurne smrti, a momak se sad ukopao nikad gore: Opšta potera u Italiji za mladićem

Italijanska policija intenzivno traga za mladićem kojeg je Srbin izvukao iz hladnjače

  • 0
Italija, Karabinjeri, korona virus Foto: Tanjug/AP

Mladić iz Avganistana, kojeg je sa još petoricom migranata Srbin spasao sigurne smrti, pobegao je iz bolnice u Italiji u kojoj su ga lečili od korona virusa.

Migranta je Srbin (62) prošle sedmice pronašao u svojoj hladnjači u kojoj je prevozio sir iz Soluna za Italiju. Naš državljanin nije primetio da su mu se migranti ušunjali u kamion prilikom utovara u Grčkoj. Srbin, koji radi za mađarsku firmu, ne znajući da u hladnjači ne vozi samo fetu, migrante je "uspešno prevezao" kroz više država, a tek kada se bližio odredištu u Italiji, shvatio je da u zadnjem delu kamiona ima slepe putnike.

Naime, Avganistanci više nisu mogli da izdrže hladnoću i svesni da će verovatno umreti, počeli su poslednjim atomima snage da udaraju o prikolicu i da viču. Čim je čuo zvuke Srbin je naglo zaustavio kamion, a potom je pozvao policiju koja je otvorila hladnjaču i iz nje izvukla smrznute migrante koji su jedva davali znake života.

Prilikom pregleda ustanovljeno je da svi imaju šugu, a jedan od njih testiran je pozitivno na korona virus, zbog čega je i hitno hospitalizovan na Infektivnoj klinici. Međutim, sinoć je Avganistanac iskoristio priliku i nepažnju medicinskog osoblja i pobegao je iz bolnice i policija za njim intenzivno traga.

Sada mu se na teret ne stavlja samo nezakonit prelazak državne granice već i svesno ugrožavanja zdravlja ljudi, zbog čega mu preti višegodišnja kazna zatvora ukoliko bude uhvaćen.

Podsetimo, nedugo nakon što su migranti pronađeni u kamionu Srbin je pušten da nastavi put, jer je ustanovljeno da nije učestvovao u organizaciji krijumčarenja migranata.

Video: Mafijaški bos pao zahvaljujući korona virusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA