≫ 

Jermeni objavili snimak u kom turski lovac navodno obara njihov avion: Turska sve demantuje

Jerevan optužio Tursku da je srušila njihovog lovca, Ankara demantuje

  • 48
Nagorno-Karabakh Jermenija Azerbejdžan Foto: Tanjug/AP

Jermenski mediji preneli su da je turski lovac F-16 oborio avion Su-25 jermenskog Ratnog vazduhoplovstva, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da se incident dogodio u vazdušnom prostoru Jermenije, a da je pilot Su-25 poginuo, prenosi RIA Novosti.

Informaciju je objavio i portal Russia Today.

Međutim, Sputnik prenosi da je Turska demantovala ovu informaciju.

Na društvenim mrežama kruži snimak navodnog obaranja aviona

Do incidenta je došlo nekoliko sati nakon što je Ankara rekla da će pomoći Azerbejdžanu da odbije "jermensku agresiju", nudeći i diplomatsku i vojnu pomoć.

Jermenija je ranije izjavila da je bila spremna da koristi ruske balističke rakete Iskander u spornom regionu Nagorno-Karabah ako Turska rasporedi svoje borbene avione F-16 kao podršku azerbejdžanskoj ofanzivi.

Visoki zvaničnici Azerbejdžana odbacili su u ponedeljak kao "dezinformacije" izveštaje da turski lovci F-16 podržavaju azerbejdžanske trupe.

Vlada Jermenije tvrdi da je turski F-16 poleteo iz vazduhoplovne baze unutar Azerbejdžana, dok je portparol turskog predsednika negirao tvrdnje Jerevana za Bloomberg.

Podsetimo, već danima traju sukobi Jermenije i Azarbejdžana. Rusija na čelu s predsednikom Vladimirom Putinom podržava Jermeniju, a Turska na čelu s Redžepom Tajipom Erdoganom podržava Azarbejdžan.

Video: Jermenija objavila snimak napada na azerbejdžanske pozicije: Vojnici beže sekundu pre udara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    29. septembar 2020 | 17:03

    Lepo kazu proroci Turska zapocinje 3 svetski rat..

  • Krusko Medo

    29. septembar 2020 | 18:01

    Bice izgleda baba Vanga u pravu,Rusi ce razvalit Tursku i obnovice Vizantijsko Carstvo,a turcin je zabo noz u ledja Pravoslavcima pretvarajuci Aja Sofiju u dzamiju

  • Pera kojot

    29. septembar 2020 | 18:15

    Pocelo je! Obistinjuje se prorocanstvo da ce turska nestati jednom za svagda, bas kako su dosli i zauzeli pola tadasnjeg sveta tako ce sad biti razvaljeni i gurnuti odakle su dosli, koliko ih ostane! Braca Grci ce opet imati ceo prostor !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA