≫ 

Napadač hteo da zapali prostorije "Šarli Ebdoa", ali nije znao da je magazin promenio lokaciju

Osumnjičeni je stigao u ulicu gde je magazin ranije imao kancelarije, video je dve žrtve i napao ih misleći da rade za magazin

  • 0
Pariz napad Šarli ebdo Foto: Tanjug/AP

Pakistanac, optužen za ranjavanje dvoje ljudi mesarskim nožem ispred nekadašnjih prostorija francuskog satiričnog magazina "Šarli ebdo", nije znao da je satirični magazin promenio kancelarije i želeo je da zapali njihove prostorije, izjavio je danas pariski tužilac Žan-Fransoa Rikar.

On je na konferenciji za novinare kazao da je osumnjičeni nosio tri flaše zapaljivog razređivača, preneo je Rojters.

Rikar je naveo da je muškarac delovao pod lažnim identitetom i da je fotografija njegovog pasoša na telefonu pokazala da ima 25 godina, a ne 18 kako je prvo rekao.

- Njegov prvobitni plan bio je da uđe u kancelarije magazina, moguće uz pomoć čekića, a zatim ih zapali belom tečnošću iz boca - rekao je Rikar.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni je stigao u ulicu gde je magazin ranije imao kancelarije, video je dve žrtve i napao ih misleći da rade za magazin.

Rikar je kazao da je osumnjičeni izviđao to područje tri puta pre napada, a da je mesarski nož kupio na dan napada.

Prema njegovim rečima, u telefonu osumnjičenog pronađen je trominutni video snimak na urdu jeziku, u kojem on najavljuje svoj plan rečima: "Ovde u Francuskoj oni prave karikature o našem čistom i velikom proroku Mohamedu. Danas...pobuniću se protiv ovoga".

Video: Mladić napao policajca nožem, iste sekunde je ubijen

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA