≫ 

Šta je prethodilo drami koja je digla Pariz na noge i prekinula nakratko Rolan Garos?

Francuski mediji otkrili su da uopšte nije bila u pitanju rutinska vežba, a vatrogasci su dobili više od 2.000 poziva od uplašenih Parižana

  • 0
Napad Šarli Ebdo, Pariz Foto: Tanjug/AP

Snažna detonacija koja se danas čula u celom Parizu uznemirila je žitelje Grada svetlosti, a zvuk je bio toliko snažan da se čuo i na mestima koja su na 20 kilometara udaljena od prestonice Francuske.

Incident je uzbudio građane tog grada, a prema navodima francuskih medija, meštani su bili toliko preplašeni da su vatrogasci dobili preko 2.000 poziva kako bi pitali šta se dešava, a policija trostruko više. Čak su i teniseri na Rolan Garosu "štrecnuli" u trenutku detonacije. Zanimljivija reakcija viđena je na meču između Švajcarca Stena Vavrinke i Nemca Dominika Kepfera koji je trebalo tada da servira. Ali, snažan zvuk ga je iznenadio, pa se brecnuo, što se vidi i na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.

U međuvremenu, policija se oglasila saopštenjem na Tviteru i kazala da nije reč ni o kakvoj eksploziji, već da je letelica francuskog vojnog vazduhoplovstva probila vazdušni zid.

Francuski mediji otkrili su zašto je poleteo borbeni avion, odnosno da nije bila u pitanju vojna vežba.

Kontrolori leta upozorili su ratno vazduhoplovstvo da su izgubili kontakt sa privatnim avionom koji je napustio Maroko i uputio se ka Belgiji. Kako javlja “Le Parisien”, podignut je lovac kako bi presreo avion pod pretpostavkom da je možda otet ili da je došlo do neke nesreće.

Šest minuta kasnije, kada je lovac prišao privatnom avionu, kontrola leta uspela je da uspostavi radio kontakt sa tom letelicom, te se avion vratio nazad u bazu.

Video: Ogromna eksplozija u Parizu, ljudi krvavi trče ulicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA