Sve manje nade za spas devojčice: Radila na deponiji, ostala zatrpana ispod smeća

Neha Vasava skupljala je plastiku i metal na gomili otpada visokoj između 25 i 30 metara na odlagalištu Pirana u Ahmedabadu na zapadu zemlje, kada se u subotu uveče nju srušila hrpa smeća

  • 0

Indijske službe spasavanja gaje malo nade da će danas, petog dana potrage, dvanaestogodišnjakinju zatrpanu ispod smeća na deponiji na kojem je radila pronaći živu.

Neha Vasava skupljala je plastiku i metal na gomili otpada visokoj između 25 i 30 metara na odlagalištu Pirana u Ahmedabadu na zapadu zemlje, kada se u subotu uveče nju srušila hrpa smeća, prenosi Hina.

Spasioci nastavljaju potragu među tonama otpada i psima lutalicama na tom odlagalištu površine oko 32 hektara.

Oko četiri miliona Indijaca, među kojima mnogo dece, rade u opasnim i nezdravim uslovima na odlagalištima kako bi skupili materijale koje mogu prodati.

Šestogodišnjak koji je radio pokraj Nehe Vasave je spašen istog dana.

- Nekoliko sati nakon što je zatrpana počela je kiša koja je s vrha srušila još više smeća. Izgledi da je pronađemo živu su neznatni, ali nastavljamo potrage - rekao je vatrogasni zvaničnik.

Veliko odlagalište svakog dana prima oko 3.500 tona smeća iz Ahmedabada, grada s 5,6 miliona stanovnika. Nekoliko stotina porodica tamo živi u krajnjem siromaštvu i preživljava prodajom otpada, prenosi Index.hr.

- Zarađujemo prodajom onoga što pronađemo na otpadu - objasnio je jedan od njih koji nema nikakvu zaštitu, čak ni masku.

Prema podacima UNICEF-a, više od 41 miliona dece mlađe od 12 godina prisiljeno je da radi u Južnoj Aziji. Stručnjaci drže da su mere ograničenja kretanja određene tokom pandemije korona virusa pogoršale problem dečjeg rada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA