Jermeni objavili fotografije oborenog Suhoja: Turci navodno poslalali plaćenike u Nagorno-Karabah

Rusija je pozvala zemlje, uključene u sukob, da se uzdrže od dovođenja stranih terorista i plaćenika u konflikt

  • 11
Armenia Azerbaijan, Jermenija Azerbejdžan, srušeni avion

Foto: Tanjug/AP/Armenian Foreign Ministry

Rusija je optužila Tursku da je poslala "teroriste" iz Sirije i Libije u regiona Nagorno-Karabah, gde traje sukob između Azerbejdžana i etničkih jermenskih snaga.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije navelo je danas da su sirijski i libijski borci iz ilegalnih oružanih grupa poslati u region.

Rusija je pozvala zemlje, uključene u sukob, da se uzdrže od dovođenja stranih terorista i plaćenika u konflikt.

Izvori navode da Turska šalje sirijske pobunjenike da pruže podršku Azerbejdžanu, što i Turska i Azerbejdžan negiraju.

Ranije danas, Jermenija je takođe objavila fotografije olupine letelice Su-25 za koju tvrdi da ju je oborio turski F-16.

Inače, sukobi azerbejdžanskih i jermenskih vojnih snaga u regionu Nagorno-Karabah postaju sve žešći.

Zvanični Baku ranije je u toku dana objavio da je do sada u dejstvima nastradalo najmanje 2.700 jermenskih vojnika, kao i da su vojne snage te zemlje uništile neprijateljski S-300.

Odnosi između dve nekadašnje sovjetske republike zategnuti još od 1991. godine kada je jermenska vojska okupirala Nagorno-Karabah, teritoriju koju je međunarodna zajednica priznala kao deo Azerbejdžana.

Konfliktu se ne još ne vidi kraj, a donete su četiri rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i dve Generalne skupštine UN u kojima se straži hitno povlačenje jermenskih trupa sa te teritorije Azerbejdžana, koju većim delom nastanjuju Jermeni. Nagorno-Karabah se jednostrano otcepio od Azerbejdžana, ali nije međunarodno priznat kao država.

Video: Azerbejdžanske snage raznele jermenske vojnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Z.

    30. septembar 2020 | 23:14

    Jermeni su jedan častan i pošten narod. Časni Pravoslavci.Narod koji je preživio takve golgote,masakre,nepravde i muku kroz istoriju da je to nezamislivo,i to opet-samo zato što su pravoslavci.Jer kad vidim njih sjetim se i naših muka kroz istoriju.Ostavljeni,bez ičije pomoći.Pa samo što im je Turska napravila takav masakar,genocid nezapamćen u istoriji. I bojim se da će i sada biti ostavljeni,jer kolko vidim Rusija nešto nije puno spremna da reaguje.Jedino se nadam od te Bjelorusije i Lukašenka da će im vojno pomoći,jer je Lukašenko jedan hrabar lider i častan vodja svog naroda koji neće čak ni Putinu da se pokori. Naposletku,moramo se sjetit da je jedini nas posjetio za vrijeme bombardovanja na svoju odgovornost i po cijeni svoje glave.To ne smijemo zaboravit.Podrška braći Jermenima protiv islamskih fundamentalista i zapadnih sila koje ih pomažu!

  • Joca

    30. septembar 2020 | 23:30

    Ista stvar kao sa Kosovom. Pitanje je kada će kod nas da eskalira.

  • Johan

    1. oktobar 2020 | 08:53

    Lako je njima ratovati kada je udario jedan na jedan iako i medu njima postoji nesrazmera a šta da mi kažemo kada je bilo 27 na jednoga plus strani plaćenici i ipak smo pobedili i sačuvali Kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA