≫ 

Vrhunski japanski kuvar izvršio samoubistvo nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

Njegov restoran Dersou je 2016. godine po izboru gastro vodiča Fooding proglašen najboljim restoranom u Francuskoj

  • 1
Kuvar Taku Sekine Printscreen/Youtube/Miele France

Vrhunski japanski kuvar Taku Sekine, poznat po svom pariškom restoranu, počinio je samoubistvo, objavila je njegova porodica.

Pororica je objavila kako je Sekine oduzeo sebi život u ponedeljak, nakon što je postao meta lažnih optužbi za seksualno zlostavljanje.

Njegov restoran Dersou je 2016. godine po izboru gastro vodiča Fooding proglašen najboljim restoranom u Francuskoj.

Protiv Sekinea nije podnesena zvanična prijava niti ga je istraživala policija, a on je negirao da je kriv za optužbe, prenosi Index.hr.

Sekine (39) je zanat brusio pod čuvenim francuskim chefom Alenom Djukasom u Tokiju, a potom u pariškom restoranu Plaza Athenee.

Restoran "Dersou" otvorio je 2016. godine te je s njim iste godine u izboru Foodinga pobedio u kategoriji "najbolji restoran u Francuskoj". Prošle godine je otvorio azijski fusion restoran "Cheval d'Or", koji je takođe bio nagrađivan.

Prošlog leta jedna žena je na Instagramu objavila kako ju je seksualno zlostavljao neimenovani kuvar. Kako javlja magazin Eater, nju su podržale mnoge žene iz gastro industrije.

Kako piše AFP, veb stranica Atabula u avgustu je objavila rezultate opsežne istrage o seksualnom zlostavljanju u vrhunskim francuskim restoranima, pri čemu su naveli kako bi "vrhunski japanski kuvar", kojeg nisu imenovali, "mogao biti optužen za silovanje".

Sekine je potom poručio da će se boriti kako bi oprao svoje ime.

Njegova porodica objavila je kako je Sekine nakon optužbi "upao u nasilnu depresiju".

- Ovaj napad na njegovu čast i integritet bio je smišljen. U procesu depresije koji su identifikovali lekari, Taku Sekine se izgubio i nije mogao naći izlaz - stoji u objavi porodice.

Nakon Sekineovog samoubistva veb stranica Atabula objavila je kako stoji iza svega što su objavili.

Video: Pokušao da opljačka restoran kuvarica ga tukla gulašom i pečenjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    1. oktobar 2020 | 09:34

    JAPANCI SU PONOSAN I CASTAN NAROD ,VEOMA POSTEN SVET I SIGURNO NIJE MOGAO DA SE UKLOPI U PRLJAVI SVET ZAVISTI I TRACA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA