"Tvrdim da on stoji iza ovog zločina": Navaljni kaže da ga je Putin otrovao novičokom

Ove tvrdnje pojavile su se samo nekoliko dana pošto ga je navodno u bolnici u Berlinu tajno posetila nemačka kancelarka Angela Merkel

  • 15
Vladimir Putin, Aleksej Navaljni

Vladimir Putin i Aleksej Navaljni, Foto: Tanjug/AP, Tanjug/AP/Instagram/navalny

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji je bio u Nemačkoj zbog navodnog trovanja novičokom, optužio je predsednika Rusije Vladimira Putina da stoji iza napada na njega.

- Tvrdim da Putin stoji iza zločina i nemam druge verzija toga šta se desilo - kazao je Navaljni u intervjuu za nemački list "Der Spiegel", prenosi "Sputnik".

Ove tvrdnje pojavile su se samo nekoliko dana pošto ga je navodno u bolnici u Berlinu tajno posetila nemačka kancelarka Angela Merkel.

Da podsetimo, Navaljnom je pozlilo tokom leta iz Sibira za Moskvu, nakon čega je avion prinudno sleteo u Tomsku, a 20. avgusta je prebačen na lečenje u Nemačku.

Navaljnom je pozlilo tokom leta iz Sibira za Moskvu, nakon čega je avion prinudno sleteo u Tomsku, a 20. avgusta je prebačen na lečenje u Nemačku. Nemački stručnjaci izneli su tvrdnju da je Navaljni otrovan ruskim nervenim agensom tipa "novičok", dok Moskva tvrdi da nije videla dokaz o tome da je reč o trovanju.

Navaljni, koji je jedan od najoštrijih Putinovih kritičara, izašao je pre nekoliko dana iz bolnice u Berlinu.

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    1. oktobar 2020 | 10:03

    Da bas ga je Putin posluzio Novicokom kao pravi konobar . Sve je ovo maslo baba kurane ( angela merkel ) koja je to uradila direktno zbog GASA . A ovaj takozvani politicar je obcna JAJARA izdajnik .

  • Antap

    1. oktobar 2020 | 10:01

    Kad čovek pati od kompleksa više vrednosti. Jak si ti opozicionar i pretnja, pa je likvidacija jedini način da se Putin reši takve "ljudske gromade". Marš bre u rupu kod Merkelove, pa tamo pričaj bajke za malu decu.

  • Lala

    1. oktobar 2020 | 09:25

    Nije ni lepo ni pametno optuzivati bilo koga na svetu za bilo sta ako nemas dokaze za optuzbu. Bez dokaza je sve samo prazna prica. Vazi za sve ljude na svetu I sve dogadaje na svetu. Skupi dokaze pa onda optuzi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA