Obezglavila bivšu svekrvu: Snaja nije dala da odnese sliku iz kuće, pa zgrabila nož

Brutalnom ubistvu prethodila svađa snaje i svekrve oko toga kome pripada slika nakon razvoda

  • 0
Rachael Hilyard

Foto: Tanjug/AP

Rejčel Hilijard (38) iz Kanzasa osuđena je u utorak na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva bivše svekrve.

Hilijardova je 2017. godine ubila Miki Dejvis (63) tako što je sa nožem za meso ženi odsekla glavu, koju je potom spustila u sudoperu. Ustanovljeno je da je Hilijardova planirala ubistvo i da je napala svekrvu kada je ona 9. aprila 2017. godine došlo do njenog stana da pokupi stvari svog sina.

Kobnog jutra je nazvala svekrvu i zamolila je da dođe po stvari jer će ih u suprotnom izbaciti na ulicu. Žrtva je došla kod Rejčel u pratnji devetogodišnjeg unuka, koji je otrčao da potraži pomoć čim je Hilijardova verbalno, a potom i fizički nasrnula na Dejvisovu. Po dolasku policije obezglavljeno telo Dejvisove je pronađeno u garaži, dok je glava pronađena u sudoperi u kući.

Prilikom izricanja presude Rejčel je rekla da se još jednom izvinjava svim članovima porodice što je ubila Miki.

- Zaslužila sam gore i od smrtne kazne. Kajem se svakog dana - rekla je Halijardova.

Tokom suđenja saznalo se da je kobnog dana Hilijardova počela da se svađa sa svekrvom oko slike koju je ova htela da odnese iz kuće. Prvo su počele da se otimaju oko rama, a kada je dete otrčalo po pomoć, Rejčel je zgrabila nož i njime nasrnula na svekrvu. Napad je bio toliko brutalan da je jednu oštricu polomila. Potom je zgrabila drugi nož i nesrećnoj ženi odsekla glavu.

- Poludela sam bila. Prvo smo se rvale oko slike, a onda mi je Bog rekao da to učinim - pričala je Hilijardova na suđenju.

Osnovano se sumnja da je Dejvisova i dalje bila živa kada je Rejčel krenula da je reže po vratu sa namerom da je obezglavi. Ona je pokušala da se izvuče na neuračunljivost, ali su veštaci procenili da je bila svesna svojih postupaka u vreme kada je zločin počinjen. Šta više, nekoliko dana uoči ubistva je na Facebook postavljala bizarne statuse u kojima je pominjala serijska ubistva i odsecanje glava.

Nije poznato da li su ubica i žrtva i ranije imale sukob.

Video: Muškarac ubio dedu i raskomadano telo bacio u jezero

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA