≫ 

Navaljni optužio Putina da ga truje, Kremlj mu nije ostao dužan: U sve umešali i CIA

Moskva je više puta naglasila da Berlinu nedostaju dokazi koji potkrepljuju navode da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz grupe "novičok"

  • 6
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, rekao je u četvrtak da Moskva ima informacije da ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni sarađuje sa američkom Centralno obaveštajnom agencijom (CIA).

Do ovog saopštenja došlo je nakon što je Navaljni, koji se trenutno nalazi u Nemačkoj, rekao da Vladimir Putin stoji iza njegovog trovanja, prenosi Sputnik.

- Nije da on radi sa zapadnim obaveštajnim agencijama, već zapadne obaveštajne agencije rade sa njim. U stvari, postoje informacije o tome i mogu da preciziram da stručnjaci Centralne obaveštajne agencije SAD rade sa njim - rekao je Peskov, prenosi Tass.

Peskov je dodao da Navaljnove optužbe protiv predsednika Putina "ne piju vodu". Kako je rekao, takve optužbe su neprihvatljive.

- Želim da istražimo slučaj i vidimo šta se desilo. Da bismo to uradili, treba da dobijemo informacije od onih koji su pronašli tragove trovanja u analizama - rekao je Peskov novinarima.

Kada su ga upitali da li je "Putin uključen u spasavanje života Navaljnom", Peskov je rekao da to ne može da potvrdi, ali da "zna sa sigurnošću da su doktori u Omsku uključeni u spasavanje" ruskog opozicionog lidera.

Video: Navaljni otrovan flašicom vode u hotelu, a ne na aerodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    1. oktobar 2020 | 14:22

    Izdajnik!!!

  • Lazar

    1. oktobar 2020 | 16:30

    Dokle jos da citamo o ovakvim otpadnicima.

  • navaljni srpski brat

    1. oktobar 2020 | 15:39

    Koliko je ljudi ubijeno i nestalo od Staljina pa na ovamo u nasoj bratskoj Rusiji meri se milionima.Ovaj je prvi opozicanar u Rusiji i protivnik komunistickog terorizma i sad ga je Cia otrovala u zemlji u kojoj samo spijuniranje i zastrasivanje politickih protivnika perfektno funkcionise.Brate pravoslavni hvala dragom Bogu da si nam ponovo zdrav.Ti si velika nada za pravoslavnu Rusiju.Hvala ako objavite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA