≫ 

Jermenski šampion u dizanju tegova poginuo u borbama u Nagorno-Karabahu

Borbe između Jeremenije i Azerbejdžana oko regiona Nagorno-Karabah ušle su u drugu nedelju

  • 32

Ցավով տեղեկացնում ենք, որ Արցախյան թեժ մարտերում զոհվել է Հայաստանի ուժային եռամարտի հավաքականի անդամ, Հայաստանի բազմակի...Posted by Armenian Powerlifting Federation on Недеља, 04. октобар 2020.

Jermenska Federacija za dizanje tegova objavila je da je višestruki nacionalni šampion Tatul Harutjunan ubijen u borbama u Nagorno-Karabahu.

Federacija je na Fejsbuku objavila vest o smrti sportiste, ali nije iznela više detalja o tome kako je došlo do tragedije.

- Sa velikim žaljenjem izveštavamo vas da je tokom tenzija u Nagorno-Karabgu ubijen član APF, višestruki šampion Jeremenije i naš dobar prijatelj Tatul Harutjunjan. Molim vas prihvatite naše najdublje saučešće u ime Jermenske federacije za dizanje tegova. Počivaj u miru, heroju - navodi se u saopštenju.

Borbe između Jeremenije i Azerbejdžana oko regiona Nagorno-Karabah ušle su u drugu nedelju, a obe zemlje objavljuju oprečne informacije o sukobu.

Tokom vikenda je Baku izvestio da je azerbejdžanski drugi najveći grad Ganja pogođen jermenskim projektilom, dok Jerevan insistira da su Azeri gađali Stepankert, naseljen Jermenima u Nagorno-Karabahu.

Sukob koji traje jedan je od najgorih eskalacija tenzija oko regiona koji je dugo mirovao. Reč je o enklavi, većinom naseljenom Jermenima, koja je međunarodno priznata kao deo Azerbejdžana.

Borbe su počele 27. septembra kada su Baku i Jerevan jedno drugo optužili za agresiju na granici.

Video: Svi užasi drugog dela granatiranja Stepankerta: Eksplozije u Nagorno-Karabahu odjekuju od rane zore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostelo

    5. oktobar 2020 | 15:39

    Za rat drzava ti da top,bogati ti daju konja a sirotinja da sina...

  • W

    5. oktobar 2020 | 12:49

    Naši su se rokali sa puška a, a ovi se rokaju raketama i deonovima, tenk je bez veze itd. Nadam se da če ministar da sagleda situaciju i usmeri nabavku naoružanja na deonove i artiljeriju, sve ostalo uključujući pešadiju je potpuno bespotrebno!

  • Marko

    5. oktobar 2020 | 14:38

    Ovako cemo mi sa Siptarima uskoro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA