Češka pretekla i Španiju po broju novozaraženih i brzini širenja korona virusa

Tokom sedmice četiri puta je bio oboren crni rekord potvrđenih novozaraženih za jedan dan

  • 0
Češka, korona virus, žurka Foto: Tanjug/AP

U Češkoj je zabeležen dramatičan rast novih slučajeva zaraze korona virusom s 8.618 pozitivnih, što je za 3.000 više nego prethodnog dana, dok je 25 ljudi preminulo i broj žrtava pandemije kovid-19 povećan je na 905, novi su podaci češkog Ministarstva zdravlja.

Porastao je i broj pacijenata u bolnicama, na 1.893, od čega je u teškom stanju 412 njih, prenelo je ministarstvo podatke prikupljene do danas, piše Radio Sarajevo.

Tokom sedmice četiri puta je bio oboren crni rekord potvrđenih novozaraženih za jedan dan, a u sredu i četvrtak prešao je preko granice od 5.000 novih slučajeva.

Nekontrolisano bez određenih žarišta virus se prema podacima Ministarstva zdravlja širi u pet od 14 regiona Češke.

Od početka pandemije u proleće u Češkoj je novim korona virusom zaraženo 109.374 osoba, uglavnom bez simptoma ili sa blagim simptomima, a aktivnih slučajeva je trenutno 56.763.

Od petka i ponedeljka na snagu su stupile ili stupaju pooštrene mere koje treba da svedu na minimum okupljanje Čeha u slobodno vreme.

Češka je po brzini širenja virusa korona i broju novozraženih u protekle dve sedmice najgora u Evropi i pretekla je Španiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA