≫ 

Čovek kome je odrubljena glava u Parizu je nastavnik: Nedavno đacima pokazivao karikature Muhameda

Napad se dogodio danas oko 17 sati u naselju Konflan Sent Onoren, a napadač je kasnije upucan i ranjen u susednom gradu Eranji

  • 13

U napadu koji se dogodio u predgrađu Pariza ubijen je nastavnik srednje škole, javljaju francuski mediji. Njega je napadač, kako se sumnja, obezglavio, a napadač je ubijen u akciji policije.

Kako se navodi, žrtva je nastavnik koji je nedavno "razbesneo" roditelje pokazujući đacima crtane filove i karikature proroka Muhameda.

Jedan izvor je za "Le Parisien" navodeo da je nastavnik nedavno "davao lekciji o slobodi izražavanja, te da je pokazivao deci karikature Muhameda".

Takođe, navodi se i da je napadač roditelj jednog od đaka, ali to nije potvrđeno, prenosi "Sky news".

Da podsetimo, napad se dogodio danas oko 17 sati u naselju Konflan Sent Onoren, a napadač je kasnije upucan i ranjen u susednom gradu Eranji.

Izvori navode da je žrtva "užasno unakažena". "Reuters" navodi da je nastavniku prerezano grlo.

- Telo obezglavljenog čoveka nađeno je oko 5:30 popodne. Kada je policija stigla, osoba za koju se sumnja da je odgovorna za ubistvo i dalje je bila tu i pretila im oružjem - rekao je izvor iz istrage.

Osumnjičeni je onda pobegao, te odbio da se preda, ali ga je policija savladala.

Policija sumnja da je reč o terorizmu, a portal "FranceNews24" navodi da je moguće da je napad povezan sa karikaturama proroka Muhameda koje je objavio list "Šarli ebdo".

Ubistvo francuskog srednjoškolskog profesora istorije ispred njegove škole bio je napad na francusku naciju, napisao je ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanke na Tviteru.

- Naše jedinstvo i naša odlučnost jedini su odgovor na monstruoznost islamističkog terorizma - dodao je ministar.

Video: Čovek drži taoce u banci u Francuskoj, traži slobodu za Palestinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobbelaar

    16. oktobar 2020 | 20:11

    A lepo ih je Moamer el Gadafi upozorio da rušenjem Libije otvaraju vrata pakla i da će desetine hiljada glavoseča pohrliti u Evropu... nije vredelo! E sad neka kusaju ono što su i zakuvali!

  • Marijana

    16. oktobar 2020 | 19:53

    Boze dragi kakva je to religija koja samo na ubijanje misli?Sta jel ja treba da pobijem ove komentatore sto za moju religiju kazu da je krivoslavna ,pederoslavna itd.Ne naravno sve ce im to zivot vratiti sam.Zar ljudi treba da se ubijaju samo zato sto ne misle kao oni?

  • 🙈

    16. oktobar 2020 | 19:57

    Prijavio ga ramiz tati pa dosao da se osveti. 🤷‍♂️🤦‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA