≫ 

Policajac iz BiH postao heroj Amerike: Spasio dve osobe iz voza u plamenu, bio van dužnosti

Nije se obazirao na upozorenje o visokom naponu

  • 7
Almedin Ajanovic Foto. Facebook/Lilburn Police Department

Policajac poreklom iz BiH Almedin Ajanović u američkom gradu Lilburn je prošle nedelje, 11. oktobra spasao dve osobe iz voza u kom je izbio požar. U trenutku kada je to uradio nije bio na dužnosti.

Vraćajući se sa posla kući Ajanović je u 1.30 sati na radiostanici čuo da je voz iskočio iz šina. Kako je rekao portparol policije Skot Benet, Ajanović je odmah promenio smer kretanja i uputio se na mesto događaja. Tu je susreo tri policajca koji su pokušavali da pronađu tačnu lokaciju gde je voz iskočio, prenosi Atvbl.com.

Ajanović je pronašao lokomotivu koja je bila bočno prevrnuta u vodi. Iz voza je curila tečnost zbog koje je područje kasnije evakuisano. Čuo je glasove dva muškarca, popeo se na voz i izbavio ih iz njega. Jedan od spasenih muškaraca bio je kondukter koji mu je rekao da su samo njih dvojica bili u vozu kojim je prevožen opasan materijal.

Prema rečima Beneta, Ajanović je spasio dvojicu muškaraca ne obazirući se na upozorenje o visokom naponu koje je bilo istaknuto na vozu. Nakon evakuacije građani su se vratili u svoje domove.

Video: Potresno! Policajac jedva spasao bebu koja se gušila, majka čupala kosu u nemoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elma

    17. oktobar 2020 | 15:09

    Zasto kada smo svi iz ex Yu bilo gdje vani nazivamo se NAŠI,a ovde jedni druge pljujemo,ipak smo jedni drugima najpreci i najblizi,prizovimo se pameti

  • BN 1

    17. oktobar 2020 | 14:51

    Poreklom iz BiH a Američki je policajac,treba hvaliti njegovu etiku a ne zanimanje.

  • Lak8

    17. oktobar 2020 | 14:48

    Lepo je cuti o hrabrosti nasih ljudi. Cestitam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA