≫ 

Nova pravila za drugu debatu Trampa i Bajdena: Neće više smeti da prekidaju jedan drugog

Samo je štab Donalda Trampa izrazio nezadovoljstvo zbog uvođenja novih pravila u debatni TV program

  • 0
Donald Trump Tramp,  Joe Biden Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Nova pravila za poslednju rundu predizborne TV debate Tramp-Bajden, tako bi u najkraćim crtama mogla da se opiše inovacija u studiju koju je zahtevala Komisija za kontrolu predsedničkih izbora SAD.

Komisija je saopštila da će se isključivati mikrofon kandidatu koji nije dobio reč voditelja kako bi onaj drugi mogao da u dva minuta odgovori bez ometanja na postavljeno pitanje.

Oba predsednička kandidata pristala su da učestvuju prekosutra u poslednjem predizbornom televizijskom sučeljavanju u gradu Nešvilu u Tenesiju, ali je samo štab Donalda Trampa izrazio nezadovoljstvo zbog uvođenja novih pravila u debatni TV program.

Ova inovacija je uvedena jer Tramp tokom prethodne emisije neprekidno upadao u reč i prekidao i svog demokratskog suparnika i voditelja emisije, što je izazvalo oštre kritike javnosti, preneo je Rojters.

Tramp će se opet testirati

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će se testirati na korona virus pre sledeće predsedničke debate sa demokratskim kandidatom Džoom Bajdenom.

- Naravno da ne bih imao problem s tim - rekao je u ponedeljak Tramp novinarima kada su ga pitali da li će biti testiran pre debate zakazane za četvrtak u Nešvilu, javlja Rojters.

Tramp je 2. oktobra objavio da je pozitivan na kovid-19 i odbio je da kaže kada je poslednji put bio negativan pre prethodne debate odrzane 29. septembra.

Lekar Bele kuće Son Konli saopštio je 12. oktobra da je predsednik bio negativan na testu nekoliko dana za redom.

Video: Hilari Klinton u Bajdenovoj koži: Demokrate traže protivkandidata za Trampa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA