≫ 

Bajdenov sin i njegov "laptop iz pakla": Đulijani tvrdi da na njemu ima slika maloletnica

Laptop Hantera Bajdena sada istražuje policija

  • 0
Hanter Džo Bajden Hunter Joe Biden

Foto: Tanjug/AP, Guliver/Astrid Stawiarz/Getty Images for Town & Country

Bivši gradonačelnik Njujorka i advokat američkog predsednika Donalda Trampa Rudi Đulijani na sve način pokušava da potkopa kandidaturu demokratskog kandidata za predsednika Džoa Bajdena. On je navodno u ponedeljak posetio policijsku stanicu u okrugu Nju Kasl, gde je predao fajlove sa kompjutera Hatera Bajdena, Džoovog sina.

- Dobili su hard drajv ili laptop ili nešto što ima efekta - rekao je Met Maršal, portparol glavnog tužioca Delavera Keti Dženings.

Kancelarija Dženingsove naknadno je dala uređaj FBI jer je savezna agencija otvorila istragu o istinitosti tvrdnji o poreklu laptopa i tome kako je njegov navodni sadržaj podeljen sa Đulijanijem i njegovim timom.

Đulijani kaže da se na laptopu nalaze fotografije maloletnica i drugi "veoma osetljiv" materijal.

Đulijani navodi da postoji poruka koju je Hanter poslao svom ocu gde se žali na snaju koja je svom terapeutu rekla da je on bio "seksualno neprimeren sa 14-godišnjakinjom".

Takođe, navodi da Hanterov otac nije uradio ništa povodom toga.

- To je poslato potpredsedniku... Šta je on uradio? Tri godine... - rekao je Đulijani.

 

Podatke sa laptopa Đulijaniju, kao i FBI, dao je vlasnik kompjuterske radnje u Delaveru nakon što Bajden nije platio popravku laptopa i nikad se nije vratio po njega.

Đulijani je ranije rekao i da je vlasnik dao dve kopije podataka prijateljima "u slučaju da bude ubijen".

Bivši gradonačelnik je kopiju dobio prošlog meseca.

Prve informacije o tome šta se nalazi na laptopu objavio je "New York Post", ali je objava naširoko cenzurisana na društvenim mrežama, a mnogi mediji su ignorisali tekst jer je "neproveren".

Sam Bajden je nazvao kampanjom protiv njegovog sina.

Kako je "Post" naveo, na laptopu se nalaze podaci o sumnjivim poslovima između Bajdena i ukrajinske firme. Takođe, navodi se i da se na laptopu nalaze kontroverzne fotografije Hantera, te da na jednoj čak u ustima ima lulu za krek.

Inače, predsednik Donald Tramp je u ponedeljak, tokom kampanje u Preskotu u Arizoni rekao da sin Džoa Bajdena ima "laptop iz pakla". Situaciju je uporedio sa onom od pre četiri godine kada je kompjuter Entonija Vinera postao problem u kampanji Hilari Klinton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA