≫ 

Devet članova iste porodice umrlo u roku od nekoliko dana nakon što su jeli nudle iz zamrzivača

Porodica je otrovana bongkrek kiselinom koja je nađena u nudlama

  • 0
Nudle Foto: Pixabay

Devet članova jedne porodice iz Kine umrlo je nakon što su pojeli domaće nudle koje su stajale u zamrzivaču godinu dana.

Porodica je otrovana bongkrek kiselinom koja je nađena u nudlama, saopštili su lokalni zvaničnici i isključili mogućnost namernog trovanja.

Nacionalni komitet za zdravlje izdao je u utorak hitno upozorenje ljudima da izbegavaju da jednu hranu sa fermentisanim piričem i brašnom, prenosi China Daily.

Dvanaestočlana porodica živi u hradu Jiksi na severoistoku Kine. Članovi su se okupili 5. oktobra na doručku. I dok je devet članova jelo domaće nudle, najmlađi članovi nisu jeli jer im se nije dopao ukus.

Ovo je posebna vesta nudli koje se prave od fermentisanog kukuruznog brašna, prenosi Independent.

Devet osoba koje ih je jelo razbolelo se za nekoliko sati i osmoro njih je do 11. oktobra umrlo. Deveti član, 47-godišnja žena, bila je u bolnici neko vreme, ali je umrla u ponedeljak.

Simptomi trovanja ovom kiselinom pojavljuju se za nekoliko sati od konzumiranja kontaminirane hrane, a uključuju bol u stomaku, znojenje, slabost i komu.

Smrt može da nastupi za 24 sata.

Video: Navaljni otrovan flašicom vode u hotelu, a ne na aerodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA