≫ 

Otkriveno kako je vračara iz Srbije zgrnula bogatstvo: Živela u vili, a u garaži "porše" i "audi"

Navodno je od jedne žrtve uzela nekoliko stotina evra, a drugoj žrtvi čak nekoliko hiljada evra, kao i zlatnike u vrednosti od oko 30.000 evra

  • 13
Uhapšena žena, policija Austrije Osumnjičena je da je prevarila brojne građane, Foto: Državna uprava kriminalističke policije Donje Austrije

Policija u Austriji otkrila je na koji način je uhapšena S. J. (50), vračara iz Srbije, mesecima varala naivne ljude i ojadila ih za desetine hiljada evra.

Ona je, kako prenose austrijski mediji, bila aktivna kao "vidovita" širom ove zemlje, a svojim žrtvama je obećavala isceljenje i oslobađanje od psovki, piše sajt "Kosmo". Ona je ovakvom prilikom ukrala velike količine novca, kao i zlato i nakit u vrednosti od nekoliko desetina hiljada evra.

Policija je istragu protiv "vidovite Srpkinje", započela u maju ove godine. Prema saznanjima, ona je svoje "žrtve" birala na javnim mestima, a uglavnom se obraćala ženama, navodi Blic.

- Osećam da imate ozbiljnih problema. Žao mi te je - bila je njena standardna rečenica kojom je vešto prilazila ženama, prenose austrijski mediji.

Kako navode, ona im je obećavala "oslobađanje od problema" i mnogi su pali na ovaj trik. Tokom istrage ona je osumnjičena za najmanje dva slučaja obmane. Navodno je od jedne žrtve uzela nekoliko stotina evra, a drugoj žrtvi čak nekoliko hiljada evra, kao i zlatnike u vrednosti od oko 30.000 evra. Nakon objavljivala vesti o njenom hapšenju, policiji su se javile i druge žrtve.

Tamošnje državno tužilaštvo naredilo je da se pretrese njena kuća gde je živela. Tamo je nađen veliki broj dragocenosti poput nakita, zlata, srebra i drugih kovanica, kao i velika suma švajcarskih franaka.

Bez obzira na to da li su bili u pitanju zdravstveni ili partnerski problemi, vračara je uveravala svoje žrtve da će svi problemi nestati uz njenu pomoć. Koristila je rižino ulje da se oslobodi prokletstva.

Pojedinačne "seanse", kako pišu austrijski mediji, naplaćivala je po nekoliko stotina evra. Jedna od njenih žrtava bila je i poznata bivša skijašica, koja je osumnjičeno dala skupocenu kolekciju zlatnika u zamenu za njenu pomoć. Iako se svojim žrtvama predstavljala kao skromna žena koja samo želi da im pomogne, istina je bila sasvim drugačija. Dok je pričala da sa osam članova porodice zapravo živi od socijalne pomoći, ona je spavala u vili u Gerasdorfu, pišu austrijski mediji.

Kako navode, njenom bahaćenju tu nije bio kraj. U garaži je imala parkirana skupa kola poput "poršea", "mercedesa" i dva "audija".

Policija sumnja da je ova vračara iz Srbije isti "posao" radila i u Švajcarskoj i Južnoj Nemačkoj.

S. J.  se nalazi u pritvoru i na sudu će odgovarati zbog prevara koje je izvela.

Video: Telegraf poslednji snimio kuću baba Anujke, iz koje je potrovala više od 150 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Somborac

    22. oktobar 2020 | 07:25

    Zašto ojadila? Ljudska glupost nema granica. I ovce su tu, da bi se šišale. Ako neko u 2020-oj ne zna, pogotovo na zapadu, da postoje ustanove za sve vrste problema, onda neka samo idu dalje kod "vračare". Koliko je Ajnštajn bio u pravu...

  • Đura

    22. oktobar 2020 | 06:58

    Nisu oni njene žrtve,već žrtve svog mozga.

  • PECA

    22. oktobar 2020 | 06:51

    Žena nije krala, a ni otimala od njih. Nije ona kriva što su joj kokoške same davale novac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA