≫ 

Prekid vatre samo na papiru: Nastavljeni sukobi za Nagorno-Karabah, gubici na jermenskoj strani

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su njihove snage prisilile jermensku stranu na povlačenje sa važnih tačaka i brojnih pozicija u oblasti Kubadli, uz teške gubitke u ljudstvu i naoružanju

  • 0
Nagorno Karabah Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su i danas nastavljene borbe oko Nagorno-Karabaha na celoj liniji fronta.

Prema saopštenju Ministarstva, borbe su različitim intenzitetom vođene juče i tokom noći u pravcu Agdere-Agdam, Fizuli-Džabrail i Zangilan-Kubadli.

- Neprijatelj je granatirao odbrambene položaje azerbejdžanske vojske lakim naoružanjem, minobacačima i topovima - stoji u saopštenju, javlja Tas s, a prenosi Tanjug.

Dodaje se da su azerbejdžanske snage prisilile jermensku stranu na povlačenje sa važnih tačaka i brojnih pozicija u oblasti Kubadli, uz teške gubitke u ljudstvu i naoružanju.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu drugi po redu sporazum o humanitarnom prekidu vatre, koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, ali su dve zemlje odmah počele da optužuju jedna drugu za kršenje primirja.

Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra nakon što su su se tokom leta azerbejdžanske i jermenske snage sukobile na granici dve zemlje.

Video: Smrt heroja: Azerbejdžanski pilot se 3 puta vraćao da napadne Jermene pre nego što su ga oborili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA